# Wa government Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- How long does a train 110 m long running at the speed of 72 km/hr takes to cross a bridge 132 m length?

Total distance to cover = 132 +110 = 242m
Speed = 72kn/hr = 20m/s
time = 242/20 = 12.1 sec.

Ques:- Can you describe a work or school instance in which you messed up?
Ques:- Evaluate x for the equation : 19(x + y) + 17 = 19(-x + y) – 21
Ques:- A train travelling at a speed of 90 km/hr, crosses a pole in 10 seconds. The length of the train is
A. 100 m
B. 150 m
C. 250 m
D. 900 m

Train speed 90 km /h
1st we have to change in m/s. then 90*5/18=25m/s
Then d=speed*time
=25*10=250m train length

Ques:- Some toys were distributed equally among 18 children in such a way that the number of toys each child gets is equal to the total number of children and after distribution 6 toys are left out. What was the total number of toys?
A. 324
B. 330
C. 336
D. 320
E. None of these

(b) 330 is the amswer
as the no of toys are equall to no of students
18*18= 324
left out toys afetr distribution = 6
so 324+6= 330

Ques:- At present what is the percentage of Cash Reserve Ratio (CRR) ?
Ques:- You will be junior most employee in company. What will you do if you are in a room with your managing director and he asks you to bring coffee for him ?

I will deny

Ques:- Given n red balls and m blue balls and some containers, how would you distribute those balls among the containers such that the probability of picking a red ball is maximized, assuming that the user randomly chooses a container and then randomly picks a ball from that?
Ques:- The average age of a class is 15.8 years. The average age of boys in the class is 16.4 years while that of girls is 15.4 years. What is the ratio of boys to girls in the class?

2:3

Ques:- X, Y and Z are partners. X receives 2/3 of profits, Y and Z dividing the remainder equally. x’s income is increased by Rs.200 when the rate to profit rises from 5 to 7 percent. Find the Capital of Y?
Ques:- 1) In a club there are certain no. of males and females. If 15 females are absent then no. of males will be twice that of females. If 45 males are absent then female strength will be 5 times that of males. Find no. of males actually present.

Let the number of males be given the name M.
Let the number of females be given the name F.
If 15 females are absent, then M will be twice that of
present females.
This means that M = 2 * (F – 15)
M = 2 * F – 30.
or 2 * F – M = 30.
Now if in addition to the 15 females being absent, we also
have 45 males being absent,
then this gives the equation,
(F – 15) = 5 * (M – 45)
which simplifies to
F – 15 = 5 * M – 225
5 * M – F = 210
Pulling the equations together, we get
5 * M – F = 210
-M + 2 * F = 30
Multiply the first equation by 2, and keep the second
equation as is.
10 * M – 2 * F = 420
– M + 2 * F = 30
9 * M = 450
M = 50
Calculate F
from – M + 2 * F = 30
-50 + 2 * F = 30
2 * F = 30 + 50
F = 40.
If 15 females are absent, then number of males will be twice
that of females.
40 – 15 = 25.
50 = 2 * 25. Confirmed.
If also 45 males were absent, then female strength would be
5 times that of males.
Female strength is 25 due to the 15 females being absent.
50 – 45 = 5.
25 = 5 * 5. Confirmed.

Ques:- Four car rental agencies P, Q, R and S rented a plot for parking their cars during the night. P parked 15 cars for 12 days, Q parked 12 cars for 20 days, R parked 18 cars for 18 days and S parked 16 cars for 15 days. If P paid Rs. 1125 as rent for parking his cars, what is the total rent paid by all the four agencies?
Ques:- X is half good a work man as Y and together they finish a job in 14 days. In how many days working alone Y finish the job?

21 days

Ques:- What do you thimk about The President?
Ques:- Tell me something abt urself
Ques:- 8)if there r four balls Red blue green and yellow in four boxes Red blue green and yellow not definetly in the same order. If the blue box has the red ball and the yellow the green then find out what is there in red box??

Blue

Ques:- If A/B = 3/5,then 15A = ?

15a=45

Ques:- 8.008 + 0.8 + 80.8 + 800.8 + 0.08 = ?

890.488

Ques:- About experience, achievement in work, initiatives taken, positives & negatives, interpersonal skills, change management, attitude, altitude
Ques:- A bomber drops a bomb from an aircraft flying at 2000 km/hr. at an altitude of 7km. The speed at which the bomb will strike the earth would be
Ques:- Wat is ergonomics?
Ques:- Tell you about a time when you failled to meet a deadlinewhat were the repercussions?
Ques:- “How many basketballs would fit in this room?”
Ques:- A 1200 m long train crosses a tree in 120 sec, how much time will I take to pass a platform 700 m long?