# Bcs global markets Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- The average of 10 numbers is 23. If each number is increased by 4, what will the new average be?
Recent Answer : Added by Rajeswari Suresh On 2021-10-10 19:03:42:

avg of 10nos.=23==>23*10=230
if each no increased by 4 ==> 4*10=40
then new avg is giveen by : 230+40=270
270/10=27
hence the new avg =27

Ques:- Report of the Sachar Committee is related with?
Ques:- Do you think you are overqualified for this position?
Ques:- What do you expect from a company if you get hired?
Recent Answer : Added by Winnie On 2021-11-18 17:16:37:

I would expect progression in my career through acquiring new skills

Ques:- What was your work profile ?
Ques:- Why do you join to banking sector.?
Ques:- When Arthur is as old as his father Hailey is now, he shall be 5 times as old as his son Clarke is now. By then, Clarke will be 8 times older than Arthur is now. The combined ages of Hailey and Arthur are 100 years. How old is Clarke?
Recent Answer : Added by Stephanie Brewer On 2022-01-08 16:07:12:

Clarke is 80 years old

Ques:- Describe yourself, what do you think about your own?
Ques:- Find out the wrong number in the series:
190, 166, 145, 128, 112, 100, 91
A. 100
B. 112
C. 128
D. 166
Recent Answer : Added by trace On 2022-01-16 17:19:50:

128 is incorrect. There is a difference of multiples of 3 in the number pattern, which starts at 24 and reduces by 3 each time. Therefore the correct pattern would read 190, 166, 145, 127, 112, 100, 91.
this would leave the pattern with differences in the pattern 24, 21, 18, 15, 12, 9. The next number in the pattern would be 6 lower than 91. 91 – 6 = 85. Then 85 -3 – 82, followed by 82 – 0 = 82. After this, if -3 were taken the pattern would start to rise so 82 – – 3 = 85.

Ques:- What are your plans for the future in terms of higher education?
Ques:- Tell me about a problem you had with a supervisor
Ques:- What should come in place of the question mark (?) in the following letter AC FH KM PR ?
A. VW
B. UX
C. UW
D. TV
E. None of these
Recent Answer : Added by CHETHAN On 2022-03-18 09:18:14:

(c)UW

Ques:- When you are part of a team that is working exceptionally well, what do you think the reasons are for its success?
Ques:- What sum of money put at C.I amounts in 2 years to Rs.8820 and in 3 years to Rs.9261?
Ques:- Total expreince ,last jobs & educational qualification.
Ques:- What kind of people do you find it most difficult to work with? Why?
Ques:- Sanskriti Award 2006 for Literature has been awarded to?
Ques:- What is your experience about field work?
Ques:- What is the next number of this sequence 10,8,7,14,15,13,12,24,25,23?
Recent Answer : Added by MM On 2023-02-01 17:47:10:

22

Ques:- A train crosses a platform of 150 m in 15 sec, same train crosses another platform of length 250 m in 20 sec. then what is the length of the train?
Recent Answer : Added by Shanmukh Kancherla On 2022-09-15 16:36:13:

length of train = 150 m

Ques:- Where U will charge Propane for make up during compressor unit running
Ques:- If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.(a) 40%(b) 55%(c) 35%(d) 30%
Recent Answer : Added by Soumyadip Dutta On 2022-09-02 17:02:21:

let MP = 100x
25% discount = 75x -> SP
Profit% = (Profit/CP)x100
125 = (75x/CP)x100
.: CP = 60x

Now if discount = 10%
SP = 90x
.: Profit% = ((90x-60x)/60x)x100 = 50%

Ques:- what is the lcm of under root 2 and under root 3
Ques:- Tell me your three good qualities?
Ques:- Which of the following is a major rubber producing State inIndia?1 Kerala2 Assam3 West Bengal4 Orrisa
Recent Answer : Added by BALAJI On 2021-12-09 18:40:15:

Kerala

Ques:- In a certain code language DESERT is written RTSEDE. How will the word FAULTS the written in that code language?
A. TSULFA
B. AFLUST
C. LUAFST
D. UAFSTL
E. None of these
Recent Answer : Added by Princess Sakura On 2022-03-09 16:33:21:

It’s choice A because you take the last to letters and move them to the front then the previous two letters go after them and so on.

Ques:- What is your febrate song and actors.
Ques:- What improvement you want to make in your unit.
Ques:- In what ratio must tea at Rs. 62 per kg be mixed with tea at Rs. 72 per kg so that the mixture must be worth Rs. 64.50 per kg?
A. 3 : 1
B. 3 : 2
C. 4 : 3
D. 5 : 3
Recent Answer : Added by bing chilling On 2022-01-19 15:38:41:

The answer is A)

y1 = 62 Rs/kg
y2 = 72 Rs/kg
y = 64.5 Rs/kg

y2 – y1 = 10 Rs/kg

The distance between the y and y1 is

y – y1 = 64.5 – 62 = 2.5

x1 = (y – y1)/(y2 – y1) = 2.5/10 = 0.25
x2 = 1 – x1 = 1 – 0.25 = 0.75

The target price is calculated by the lever method.

x1 * y2 + x2 * y1 = 0.25 * 72 + 0.75 * 62.5 = 64.5

The ratio is of y1 to y2 is

0.75 : 0.25

Divide by both by 0.25

3 : 1

Ques:- A tap can fill a tank in 6 hours. After half the tank is filled three more similar taps are opened. What is the total time taken to fill the tank completely?
Recent Answer : Added by Deerroj On 2022-03-18 09:20:19:

I belive it is 3:45 hrmins

### Contact with us regarding this list

Devendra Bhardwaj With a decade of experience as a Job Hiring Expert, I am a results-driven professional dedicated to elevating recruitment strategies. My expertise lies in navigating the dynamic landscape of talent acquisition, employing innovative approaches to attract, assess, and secure top-tier candidates. I excel in optimizing hiring processes, leveraging cutting-edge technologies, and fostering collaborative relationships with stakeholders. A keen understanding of industry trends allows me to stay ahead, ensuring a competitive edge in securing the best talent for your organization. I am passionate about connecting the right people with the right opportunities and thrive in creating impactful, streamlined recruitment solutions.

Scroll to top