# The Design Village Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- Which among the following countries has joined World Trade Organisation as the 153rd member
Ques:- The C.P of 15 books is equal to the S.P of 18 books. Find his gain% or loss%?

16.25

Ques:- How would you describe your work style
Ques:- The average salary of a person for the months of January, February, March and April is Rs.8000 and that for the months February, March, April and May is Rs.8500. If his salary for the month of May is Rs.6500, find his salary for the month of January?

4500 sal of jan

Ques:- What do you mean by GSM, CDMA?
Ques:- Two trains of length 100 m and 200 m are 100 m apart. They start moving towards each other on parallel tracks, at speeds 54 kmph and 72 kmph. In how much time will the trains cross each other?
Ques:- What is the next number in the series 1, 2, 4, 13, 31, 112 ..

Let the required term be x.

Pattern :- 1) Find the difference between consecutive terms as :

2 – 1 = 1

4 – 2 = 2

13 – 4 = 9

31 – 13 = 18

112 – 31 = 81

2) Now write the above numbers obtained by differences in series as :

1, 2, 9, 18, 81, y

(Suppose y be next term after 81.)

3) Look the difference series carefully and it follows the below pattern as :

(9 * 2)/1 = 18

(18 * 9)/2 = 81

(81 * 18)/9 = 162 = y (the next term after 81)

Thus the required answer is :

x = 112 + y

x = 112 +162 =274

Ques:- Give an example of an instance when you had to coach someone.
Ques:- Family background, about experience, education details.
Ques:- 300 + (10)2 x 2 = ?
A. 450
B. 800
C. 500
D. 550
E. None of these

340

Ques:- Which is the largest?
A. (125)^15
B. (5)^125
C. (625)^20
D. (25)^10

125^15 would be 5^18
625^20 would be 5^24
25^10 would yield 5^12
so
The answer is b) i.e. 5^125

Ques:- The total expense of a boarding house are partly fixed and partly variable with the number of boarders. The charge is Rs.70 per head when there are 25 boarders and Rs.60 when there are 50 boarders. Find the charge per head when there are 100 boarders?

20kmph

Ques:- What is your ideal company or workplace?
Ques:- Tell me about ur college life?
Ques:- Where do i stay at howrah or kolkata?
Ques:- The dimensions of a certain machine are 48″ X 30″ X 52″. If the size of the machine is increased proportionately until the sum of its dimensions equals 156″, what will be the increase in the shortest side?

6″

Ques:- In what ways do you use math in your daily life?
Ques:- A shopkeeper allows 10% discount on the price of an article and sells it for Rs. 7,600. What is the market price of the article ?
A. Rs. 8,250
B. Rs. 8,500
C. Rs. 8,540
D. Rs. 8,415
E. None of these

E non of those

Ques:- Three thives were caught stealing sheep, mule and camel. A says ” B had stolen sheep ” C says ” B had stolen mule” B says he had stolen nothing. the one who had stolen horse is speaking truth.the one who had stolen camel is lying . Tell who had stolen what? give the steps …

Had is correct ! Anil went in right direction but ended up
Soln: B lied ( see anil’s comment ) which implies B has not
stolen mule. So B could steal camel or sheep.
1) Lets assume B stole camel.
In that case, A lies ( refer – A says “B had stolen sheep”
), which implies A had stolen sheep ( becoz a lier cant
steal mule ). So A->sheep B->camel C->mule. But this cant
happen because C cant lie ( refer – C says ” B had stolen
mule” ).
2) Lets assume B stole sheep.
In that case, A is true ( refer – A says “B had stolen
sheep” ), which implies A had stolen mule. So A->Mule
B->Sheep C->camel. Here C lies ( refer – C says ” B had
stolen mule” )
SO ANS: answer A- mule, B-sheep, C camel

Ques:- A man jogs at 6 mph over a certain journey and walks over the same route at 4 mph. What is his average speed for the journey?
A. 2.4 mph
B. 4 mph
C. 4.8 mph
D. 5 mph
E. None of above

C. 4.8 mph

Ques:- Wat r the job prospects after finishing m.b.a from U.K?is there many job oppurtunities in U.K?
Ques:- 5 men or 8 women do equal amount of work in a day. a job requires 3 men and 5 women to finish the job in 10 days how many woman are required to finish the job in 14 days.a) 10b) 7 c) 6 d) 12

7days

Ques:- The Pravasi Bhartiya Diwas 2009 was held in which city?
Ques:- What is full form of INDIA
Ques:- Two pipes function simultaneously the reservoir will be filled in 12 hours. One pipe fills reservoir 10 hours faster than the other. How many hours does the faster pipe take to fill the reservoir?

suppose
pipe:
A -30 hours A’s effeciency (60/30) =2
60( lcm of 30 and 20)
B- 20 hours B’s effeciency (60/20)=3

time taken by both to fill = 60/5 =12 as given in question (effeciencies of both a+b =2+3=5)
time taken by faster pipe i.e b = 60/3 =20

Ques:- Insert the missing number:
8, 7, 11, 12, 14, 17, 17, 22, (…..)
A. 20
B. 22
C. 24
D. 27

20

Ques:- You have a car mileage 1km per liter, you have 3 thousand liters of petrol and have to cover 3000kms and give a way to cover that distance so that you can have some petrol remaining when you reached.
Ques:- In a mixture of milk and water, the proportion of milk by weight was 80%. If, in a 180 gm mixture, 36 gms of pure milk is added, what would be the percentage of milk in the mixture formed?
Ques:- How will you be able to justify yourself as per your CV records?

### Contact with us regarding this list

Devendra Bhardwaj With a decade of experience as a Job Hiring Expert, I am a results-driven professional dedicated to elevating recruitment strategies. My expertise lies in navigating the dynamic landscape of talent acquisition, employing innovative approaches to attract, assess, and secure top-tier candidates. I excel in optimizing hiring processes, leveraging cutting-edge technologies, and fostering collaborative relationships with stakeholders. A keen understanding of industry trends allows me to stay ahead, ensuring a competitive edge in securing the best talent for your organization. I am passionate about connecting the right people with the right opportunities and thrive in creating impactful, streamlined recruitment solutions.

Scroll to top