# Jubilant IT Solutions Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- If employed, how do you manage time for interviews?
Ques:- A man purchased 3 blankets @ Rs.100 each, 5 blankets @ Rs.150 each and two blankets at a certain rate which is now slipped off from his memory. But he remembers that the average price of the blankets was Rs.150. Find the unknown rate of two blankets?

Explanation:
10 * 150 = 1500

3 * 100 + 5 * 150 = 1050

1500 – 1050 = 450

Ques:- The difference between the two digit number and the number obtained by interchanging its digits is 54. The difference between the digits is?

6

Ques:- Who became the ninth Indian to claim 150 or more wickets ?
Ques:- Is this knowledge sufficient for a job?
Ques:- What do you know about Sulekha?
Ques:- Is there anything I've mentioned that makes you think I'm not the best candidate for this job?
Ques:- X, Y and Z are partners. X receives 2/3 of profits, Y and Z dividing the remainder equally. x’s income is increased by Rs.200 when the rate to profit rises from 5 to 7 percent. Find the Capital of Y?
Ques:- Some gatekeepers are warriors and some warriors are cowards therefore some gatekeepers must be cowards.What is correct answer?

True

Ques:- A train 100 meters long passes a platform 100 meters long in seconds. The speed of the train is
A. 36 km/hr
B. 52 km/hr
C. 72 km/hr
D. 92 km/hr

= 100 + 100 = 200 m

Time taken by train = 10 sec.

∵ Speed = Distance/Time

⇒ Speed of train = 200/10 = 20 m/sec.

∴ Speed of train = 20 × 18/5 = 72 kmph.

In question they left 10 seconds

Ques:- If for a psu if que.comes like what u can contribute towards the progress of company..then what should be the ans?
Ques:- A man has age in years equal to his daughters age in months and daughter age is equals to his grand daughter age in weeks and her age in weeks total age of 3 members is given 91.find out the mans age
Ques:- Basketball Tournament organizers decided that two consecutive defeats will knock out the team. There are 51 teams participating. What is the maximum no. of matches that can be played.
Ques:- What is your dream vacation
Ques:- If a: b = 3:4, b:c = 7:9, c:d = 5:7, Evaluate a:d?

3:7

Ques:- Find out the wrong number in a given series.
1, 2, 8, 33, 148, 760, 4626
A. 2
B. 33
C. 148
D. 760

D. 760

Ques:- What approach do you take in getting your people to accept your ideas or department goals?
Ques:- A boy has Rs 2. He wins or loses Re 1 at a time If he wins he gets Re 1 and if he loses the game he loses Re 1. He can loose only 5 times. He is out of the game if he earns Rs 5. Find the number of ways in which this is possible?

Loved by our community
NabasishGogoi

Ace
168.2K people helped

0L -> 1 way
1L -> 3 ways
2L -> 7 ways
3L -> 4 ways
4L -> 1 way
total 16 ways

Ques:- The average of 10 numbers is calculated as 15. It is discovered later on that while calculating the average, one number namely 36 was wrongly read as 26. The correct average is?

16

Ques:- Lethargic : Vital :: Trite : ?
A. Unique
B. Slug
C. Lazy
D. Skinny

A

Ques:- A swimmer jumps from a bridge over a canal and swims 1 kilometer stream up. After that first kilometer, he passes a floating cork. He continues swimming for half an hour and then turns around and swims back to the bridge. The swimmer and the cork arrive at the bridge at the same time. The swimmer has been swimming with constant speed. How fast does the water in the canal flow?

1 km/hr

Ques:- ?Laterite Soil? is found in India in:(a) Western Ghats(b) Eastern Ghats(c) Deccan Plateau(d) Satpura region in Madhya Pradesh
Ques:- What are your achievements in life?
Ques:- Pipe A can fill a tank in 5 hours, pipe B in 10 hours and pipe C in 30 hours. If all the pipes are open, in how many hours will the tank be filled?

1/x=1/5+1/10+1/30=lcm is 30.
->30/5=6
->30/10=3
->30/30=1
1/x=6+3+1=10
1/x=10/30=1/3=x=3
Ans is 3 hr.

Ques:- Can u give me an example of a project you were involved with that illustrates your interest and skills in bringing people together?
Ques:- For 2009, World Bank has projected India?s GDP growth at?

In a cube all the diagonal and sides are equal, we can go diagonally.

Ques:- If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.

If discount is 25%
Profit 25%
If discount10%
Profit?
Suppose 100rs is price
25% discount make it 75
25%profit that means 75×100/125=60
Cp is 60
10 % discount make sp 90 profit is 30%