# Sembcorp utilities Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- What is your ideal company or workplace?
Ques:- If I give this job to u what output u can give to our company?
Ques:- Internal Audit entails a lot of travel and whether you would be able to undergo such a strenuous work life?
Ques:- Which among the following countries has joined World Trade Organisation as the 153rd member
Ques:- A man leaves office daily at 7:00 pm. A driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home. One day he gets free at 5:30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home.In the way he meets the car and return home on car. He reaches home 20 min earlier than usual.in how much time does the man reach home usually… ? GIVE THE STEPS PLZ…

Since the car has met the person 20 minutes beforehand, it has saved 10 mins of a journey

A man has started 1.30 hrs before and the car has met him 10 mins before the actual time, he takes to reach daily is 1hr and 20 mins

Ques:- A man purchased 15 pens, 12 books, 10 pencils and 5 erasers. The cost of each pen is Rs.36, each book is Rs.45, each pencil is Rs.8, and the cost of each eraser is Rs.40 less than the combined costs of pen and pencil. Find the total amount spent?

Solution:

As given, we have,

The cost of one pen = 36 Rs.

So, the cost of 15 pens = 36 × 15 = 540 Rs.

The cost of one book = 45 Rs.

So, the cost of 12 books = 45 × 12 = 540 Rs.

The cost of one pencil = 8 Rs.

So, the cost of 10 pencils = 8 × 10 = 80 Rs.

Now,

the cost of each eraser is 40 Rs. less than the combined costs of pen and pencil.

So,

Combined costs of pen and pencil = 36 + 8 = 44 Rs.

Cost of one eraser = 44 – 40 = 4 Rs.

So, the cost of 5 erasers = 4 × 5 = 20 Rs.

Hence,

The total amount spent is

Hence, the total amount spent is 1180 Rs.

Ques:- The radius of a circular wheel is 1.75 m, how many revolutions will it make in traveling 1 km?

(10×1000) / (2×3.1416×1.75) = 909 times (about)

Ques:- ?Ghasiram Kotwal? was written by
Ques:- Two persons A and B take a field on rent. A puts on it 21 horses for 3 months and 15 cows for 2 months; B puts 15 cows for 6months and 40 sheep for 7 1/2 months. If one day, 3 horses eat as much as 5 cows and 6 cows as much as 10 sheep, what part of the rent should A pay?

1/3rd of it

Ques:- A man, a woman, and a child can do a piece of work in 6 days. Man only can do it in 24 days. Woman can do it in 16 days and in how many days child can do the same work?
A. 8
B. 14
C. 16
D. 18
E. 25

I think the answer is: 16
the woman faster *1.5 from the man, every day.
because that, the exersize is:
24/1+1.5+x=6
x=1.5
24/1.5=16!

Ques:- How would you show co-workers the importance of co-operation?
Ques:- All men are vertebrates. Some mammals are vertebrates. Which of the following conclusions drawn from the above statement is correct. 1. All men are mammals 2. All mammals are men 3. Some vertebrates are mammals. 4. None

3

Ques:- You have two jars, 50 red marbles and 50 blue marbles. A jarwill be picked at random, and then a marble will be pickedfrom the jar. Placing all of the marbles in the jars, howcan you maximize the chances of a red marble being picked?What are the exact odds of getting a red marble using yourscheme?
Ques:- Why do u need to do job as your dad is an employee?
Ques:- Why do you like the place you live in?
Ques:- How many kg of sugar costing Rs. 11.70/kg must be mixed with 24 kg of sugar costing Rs. 8.1/kg. So that there may be a gain of 15% by selling the mixture at 9/kg?
A. 6 kg
B. 7 kg
C. 8 kg
D. 10 kg

C. 8 kg

Ques:- What is difference between psu n central govt employee?
Ques:- OUR INTRODACTION DO YOU
Ques:- Networl and Planning
Ques:- 12% of 5000 = ?
A. 600
B. 620
C. 680
D. 720

1%=50
12%=600

Ques:- Why airtel? Why you for this job
Ques:- In which specific areas of your work are you really interested in expanding your knowledge of? How do you intend to achieve this?
Ques:- one man driving a car in a lonely forest .. it was raining at that moment …suddenly one of the car tyre got punchured…and he is having stephiny in his car …he gets it and he tried to fix that stephiny…when he removes the bolts of punchred tire all are gone into mud…all bolts… fell into mud…and that bolts he never get…then, how can he reach safely to home… by driving his car..?

he removed one bolt in each three wheels
and fixed the bolts in stephiny wheel

Ques:- What is the sum of all numbers between 100 and 1000 which are divisible by 14 ?

The numbers that lie between 100 and 1000 which are divisible by 14 are 112, 126,140 …,994
a = 112; l = 994, d = 14
n= (l−a)/d+1
= (994-112)/14+1
= 64
Sn=n/2(l+a)
= 64/2(994+112)
= 32*1106
= 35392

Ques:- You have changed jobs/jumped ship too many times already, why so?
Ques:- Technical Interview
Ques:- Good companis reliance

### Contact with us regarding this list

Devendra Bhardwaj With a decade of experience as a Job Hiring Expert, I am a results-driven professional dedicated to elevating recruitment strategies. My expertise lies in navigating the dynamic landscape of talent acquisition, employing innovative approaches to attract, assess, and secure top-tier candidates. I excel in optimizing hiring processes, leveraging cutting-edge technologies, and fostering collaborative relationships with stakeholders. A keen understanding of industry trends allows me to stay ahead, ensuring a competitive edge in securing the best talent for your organization. I am passionate about connecting the right people with the right opportunities and thrive in creating impactful, streamlined recruitment solutions.

Scroll to top