# Squire patton boggs Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- Can u give me an example of a project you were involved with that illustrates your interest and skills in bringing people together?
Ques:- If the largest three digit number is subtracted from the smallest five digit number, then the remainder is
A. 9000
B. 9001
C. 90001
D. 90007

B. 9001

Ques:- Why a select t his filed…………………………….,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ques:- if clouds are air, air are water and so on where birds fly?

Birds fly on water.

Ques:- In the middle of a round pool lies a beautiful water-lily. The water-lily doubles in size every day. After exactly 20 days the complete pool will be covered by the lily. After how many days will half of the pool be covered by the water-lily?

the pool will be half full at the 19th day .so that it doubles on the 20th day and becomes full

Ques:- When will you join?
Ques:- HOW WOULD YOUR COLLEAGUES DESCRIBE YOU?
Ques:- Why do you want to go abroad?
Ques:- A train travelling at a speed of 90 km/hr, crosses a pole in 10 seconds. The length of the train is
A. 100 m
B. 150 m
C. 250 m
D. 900 m

Train speed 90 km /h
1st we have to change in m/s. then 90*5/18=25m/s
Then d=speed*time
=25*10=250m train length

Ques:- Two trains are running at 40 km/hr and 20 km/hr respectively in the same direction. Fast train completely passes a man sitting in the slower train in 5 sec. What is the length of the fast train?
Ques:- Which least number must be added to 1056 so that the sum is completely divisible by 23 ?
Ques:- There are so many big companies like Reliance, Satyam,Infosys etc…But, y do u want to work for our company only?
Ques:- Find the least number which when divided by 35 leaves remainder 25, when divided by 25 leaves remainder 15 and when divided by 15 leaves remainder 5?
Ques:- Three different containers contain different quantities of mixture milk and water, whose measurements are 403 Kg, 434 Kg and 465 Kg. What biggest measure must be there to measure all the different quantities exactly?
A. 1 Kg
B. 7 Kg
C. 14 Kg
D. 31 Kg

31
cos
434-403=31
465-434=31

Ques:- An escalator is descending at constant speed. A walks down and takes 50 steps to reach the bottom. B runs down and takes 90 steps in the same time as A takes 10 steps. How many steps are visible when the escalator is not operating.Â
Ques:- What has disappointed you about a job?
Ques:- Give two dice – one is a standard dice, the other is blank (nothing painted on any of the faces). The problem is to paint the blank dice in such a manner so that when you roll both of them together, the sum of both the faces should lie between 1 and 12. Numbers from 1-12 (both inclusive) equally likely.

18

Ques:- A man leaves office daily at 7:00 pm. A driver with car comes from his home to pick him from office and bring back home. One day he gets free at 5:30 and instead of waiting for driver he starts walking towards home.In the way he meets the car and return home on car. He reaches home 20 min earlier than usual.in how much time does the man reach home usually… ?

8:20

Ques:- Why we need to select you for this position?
Ques:- In a row of ten boys, when Rohit was shifted by two places towards the left, he became seventh from the left end. What was his earlier position from the right end of the row ?

2nd

Ques:- Pointing to a man on the stage, Rita said, ” He is the brother of the daughter of the wife of my husband.” How is the man on the stage related to Rita?

brother

Ques:- What do you see as the proper role/mission of??a good (job title you?re seeking);?a good manager;?an executive in serving the community;?a leading company in our industry; etc.
Ques:- What was the day of the week on 28th February, 1995?
A. Monday
B. Tuesday
C. Wednesday
D. Thursday

1600 years contain 0 odd day.
300 years contain 1 odd day.
94 years = (23 leap years + 71 ordinary years)
= (46 + 71) odd days
= 117 odd days, i.e., 5 odd days
Days from 1st January 1995 to 28th February 1995
= (31 + 28) days = 59 days
= (8 weeks + 3 days) = 3 odd days
∴ Total number of odd days
= (0 + 1 + 5 + 3) = 9 odd days i.e., 2 odd days.
So, the required day is Tuesday.

Ques:- In a class , except 18 all are above 50 years. 15 are below 50 years of age. how many people are there