Seattle city light Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- In india where ia a mosque with tangle tomb
Ques:- The LCM of three different numbers is 120. Which of the following cannot be their HCF?
A. 8
B. 12
C. 24
D. 35

35 is not the factor of 120 so…35 is the answer

Ques:- If each of the odd digits in the number 54638 is decreased by ‘1’ and each of the even digits is increased by ‘1’, then which of the following will be the sum of the digits of the new number?

( e ) None of these

Ques:- ?should India breakup the friendly ties with Pakistan?.
Ques:- BEST MEMORABLE WORTH EXPERIENCE IN THE CAREER
Ques:- Perimeter of the back wheel = 9 feet, front wheel = 7 feet on a certain distance, the front wheel gets 10 revolutions more than the back wheel .What is the distance?

Let the revolutins made by bigger wheel is: x
then revolution by smaller wheel will be: x+10
Now, the distance covered by both wheels will be same.
So,
7(x+10)=9x
7x+70=9x
70=2x
35=x
so distance travelled=9*35=315
or 7*45=315

Ques:- Manick received Rs. 6000 as his share out of the total profit of Rs. 9000 which he and Raunaq earned at the end of one year. If Manick invested Rs. 20,000 for 6 months, whereas Raunaq invested his amount for the whole year, what was the amount invested by Raunaq?
A. Rs. 3000
B. Rs. 4000
C. Rs. 5000
D. Rs. 6000

P1/P2 = C1*T1/ C2*T2
where P1 = Partner 1’s Profit.
C1 = Partner 1’s Capital.
T1 = Time period for which Partner 1 contributed his capital.
P2 = Partner 2’s Profit.
C2 = Partner 2’s Capital.
T2 = Time period for which Partner 2 contributed his capital
6000/3000= 20,000*6/x*12
x=5000

Ques:- Where could you use some improvement?
Ques:- What is the 12th term of the series 2, 5, 8, …. ?

a = 2
d = 5 – 2 = 3
Then 12th term is :
This in arithmetic progression
L = a + (12 – 1) d
L = 2 + 11 * 3
L = 2 + 33 = 35

Ques:- Why are you looking for a change with in three months exp inpresent company?
Ques:- For a motorist there are three ways going from City A to City C. By way of bridge the distance is 20 miles and toll is \$0.75. A tunnel between the two cities is a distance of 10 miles and toll is \$1.00 for the vehicle and driver and \$0.10 for each…
Ques:- speak something about ur memorable moment
Ques:- What are the three things you would like to change in this world?
Ques:- A reduction of 20% in the price of salt enables a lady to obtain 10kgs more for Rs.100, find the original price per kg?
Ques:- General and Technical
Ques:- What are motives for imperialism?
Ques:- Do you think you are overqualified for this position?
Ques:- Why do your percentage from 1st semester decreases till your 5th semester?
Ques:- Which is the largest?
A. (125)^15
B. (5)^125
C. (625)^20
D. (25)^10

125^15 would be 5^18
625^20 would be 5^24
25^10 would yield 5^12
so
The answer is b) i.e. 5^125

Ques:- A basket has 5 apples and 4 oranges. Three fruits are picked at random. The probability that at least 2 apples are picked is -.

5c2*4c1/9c3 +5c3/9c3=25/42

Ques:- When an object like cube or sphere is seen along x,y,z,axes we get the same.Apart from these suggest another which has similar characteristics?

Triangular Prism

Ques:- Pointing to a man, a women said,”His mother is the only daughter of my mother.” How is the woman related to the man?

mother

Ques:- UK Shift timings and salary
Ques:- What is your educational qualification, experience, etc.
Ques:- A square plot of some size , at four corners equal squares of some size are cut and is formed as open box. If this open box carries 128ml of oil. What is the size of the plate i.e. side a.17 b.14 c.13

cube root of 5 is 125 so 128 is nearer to 125 and hence 5+5+5=15 and the nearest answer amongst options is 17 so 17 is correct answer:) yipppy……..

Ques:- Given 2 cubes,arrange any number from 0-9 so dat wen put together whole month dates should appear.
Ques:- Can you talk about a person who inspires you and why?
Ques:- The smallest number of 5 digit beginning with 3 and ending with 5 will be
A. 31005
B. 30015
C. 30005
D. 30025

C

Ques:- There are 5 burglars and once went to a bakery to rob it obviously The first guy ate 1/2 of the total bread and 1/2 of the bread. The second guy ate 1/2 of the remaining and 1/2 of the bread. The third guy ,fourth guy and fifth guy did the same. After fifth guy there is no bread left out. How many bread are there?

let the total no of breads be x.
1st man 2nd man
x- (x/2) – 1/2 – 1/2((x-1)/2) – 1/2 ….. so on.
ans is 31.
first ate : 15.5 + .5 = 16 remaining 15
second ate : 7.5+0.5 = 8 remaining 7.
third ate : 3.5 +0.5 = 4 remaining 3.
fourth ate : 1.5 + 0.5 = 2 remaining 1
fifth ate : 0.5 + 0.5 = 1 remaining 0

Contact with us regarding this list

Devendra Bhardwaj With a decade of experience as a Job Hiring Expert, I am a results-driven professional dedicated to elevating recruitment strategies. My expertise lies in navigating the dynamic landscape of talent acquisition, employing innovative approaches to attract, assess, and secure top-tier candidates. I excel in optimizing hiring processes, leveraging cutting-edge technologies, and fostering collaborative relationships with stakeholders. A keen understanding of industry trends allows me to stay ahead, ensuring a competitive edge in securing the best talent for your organization. I am passionate about connecting the right people with the right opportunities and thrive in creating impactful, streamlined recruitment solutions.

Scroll to top