# Department of treasury wa Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- Why ICICI not other banks
Ques:- You have two jars, 50 red marbles and 50 blue marbles. A jarwill be picked at random, and then a marble will be pickedfrom the jar. Placing all of the marbles in the jars, howcan you maximize the chances of a red marble being picked?What are the exact odds of getting a red marble using yourscheme?
Ques:- What elements of your job do you find most difficult?
Ques:- The smallest prime number, that is the fifth term of an increasing arithmetic sequence in which all the four preceding terms are also prime is
A. 17
B. 29
C. 37
D. 53

b

Ques:- If water is called food, food is called drink, drink is called blue, blue is called red, red is called white and white is called brown, then what is the colour of “blood” ?
A. Blue
B. Red
C. Brown
D. White
E. Drink

red

Ques:- How many numbers greater than 5000 can be formed with four of the digits 3, 4, 5, 6, 7 where no digit can be repeated

When none of the digits are repeated:

The hundred’s place can be filled by any of the digits: 2, 3, 5, 6, 7 or 8 except the one which has already been used at the thousand’s place, so it can be filled in 5 ways.

Similarly tens’ place can be filled in 4 ways: only those 4 numbers which have not been use either at hundred’s or thousand’s place.
Unit’s place can be filled in only 3 ways. So, total number of nos. Possible =4×5×4×3= 240

Ques:- Find LCM of 18 and 27 .
Ques:- How to acceptation with me and my organization?
Ques:- Can you give me examples of experience on the job that you felt were satisfying?
Ques:- Why do you think you are smart?
Ques:- What did you quit your earlier assignments ?
Ques:- A football team played 60 matches out of which 30% were won by them. If they start winning all the next matches after how many matches will the average winning rate be 50% ?

Matches played: 60.
Matches won: 30% of 60 => (60*(30/100)) = 18 matches.
Iterative approach:
On adding 1 to matches played and matches won, on every iteration until the win percentage gets to 50. So
19 / 61 = 0.3114754098360656
20 / 62 = 0.3225806451612903
21 / 63 = 0.3333333333333333
22 / 64 = 0.34375

Similarly,
41 / 83 = 0.4939759036144578
42 / 84 = 0.5

So, after 60th match 24 more matches has to be played and won to get 50% average winning rate.

Ques:- Why do you want to work in BPO?
Ques:- Two pipes function simultaneously the reservoir will be filled in 12 hours. One pipe fills reservoir 10 hours faster than the other. How many hours does the faster pipe take to fill the reservoir?

suppose
pipe:
A -30 hours A’s effeciency (60/30) =2
60( lcm of 30 and 20)
B- 20 hours B’s effeciency (60/20)=3

time taken by both to fill = 60/5 =12 as given in question (effeciencies of both a+b =2+3=5)
time taken by faster pipe i.e b = 60/3 =20

Ques:- Why have you chosen to apply for this company?
Ques:- The length of the bridge, which a train 130 meters long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:
Recent Answer : Added by Vanapalli Tarun Veera Venkat Siva On 2021-11-13 11:02:16:

(130+x)/30=(45×5/18)
245 meters

Ques:- How many years experience you have in this field?
Ques:- Where have you saved money handled more with less or found other ways to cut cost or increase productivity?
Ques:- What is supply chain?
Ques:- Your area of interest in studies.
Ques:- The cost of Type 1 rice is Rs. 15 per kg and Type 2 rice is Rs. 20 per kg. if both Type I and Type 2 are mixed in the ratio of 2 : 3, then the price per kg of the mixed variety of rice is
A. Rs. 18
B. Rs. 18.50
C. Rs. 19
D. Rs. 19.50

a

Ques:- What product would you make and how will you sell the idea to your boss in case you are working in a brand selling Laptop mouse?
Ques:- Lethargic : Vital :: Trite : ?
A. Unique
B. Slug
C. Lazy
D. Skinny

A

Ques:- WHAT IS UR VIEW ON SBI N SBS MERGER?
Ques:- How to expalin favourite spot in an interview? breifly with example
Ques:- burns caused by steam are more severe then burns by hot water.wahy?

coz steam has more heat content than hot water

Ques:- Father F has 5 sins, P,Q,R,S,T not necessarily in this order. Two are of same age. The eldest and the youngest cannot be twins. T is elder to R and younger to Q and S has three older brothers.

QTP(twins)SR

Ques:- Radius of sphere is increased by 50%. By how much percentage is surface area is increased?

original surface area lets say it x =4 * (22/7) * 100 *100
new radius=100 + 50% of 100=150
new surface area lets say it y = 4 * (22/7)* 150* 150
increase in surface area=((y-x)/x) * 100
i.e.
((4*(22/7)*150*150 – 4*(22/7)*100 *100) / (4*(22/7)*100*100))*100
=125
hope this helps you.

Ques:- Which of the following numbers is a multiple of 8?
A. 923872
B. 923972
C. 923862
D. 923962