# Upstox Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- A+B+C+D=D+E+F+G=G+H+I=17 where each letter represent a number from 1 to 9. Find out what does letter D and G represent if letter A=4. give the steps

d=5
g=1
a=4, b=6,c=2,d=5,e=8,f=3,g=1,h=9,i=7

Ques:- If rupee one produces rupees nine over a period of 40 years, find the rate of simple interest?
Ques:- Find out the wrong number in the series:
10, 25, 56, 70, 85, 95, 125
A. 10
B. 56
C. 85
D. 125

56

Ques:- A 260 meter long train crosses a 120 meter long wall in 19 seconds. What is the speed of the train?
A. 27 km/hr
B. 49 km/hr
C. 72 km/hr
D. 92 km/hr

72 kmph

Ques:- What would you say is the most important thing you are looking for in a job?
Ques:- Where you think you will be stand after 4 years?
Ques:- Why do your percentage from 1st semester decreases till your 5th semester?
Ques:- Surface area of two spheres are in the ratio 1:4 what is the ratio of their volumes?
Ques:- Tell me about something you did ? or failed to do ? that you now feel a little ashamed of.
Ques:- My personal life
Ques:- 80% pass in english, 70%pass in maths , 10%fail in both , 144 pass in both . How many all appeared to the test?

pass English =80%
fail=100-80=20%
pass Math = 70%
fail in Math=100-70=30%
fail in both=10%
total fail students= fail in Eng+fail in Math-common
= 20+30-10=40%
if 40% fail then 60% will pass
let total students=x
hence
60% 0f (total students)=144
60/100 of (x)= 144
x=(144×100)/60
X=240
total students=240

Ques:- What is the time required to punch 1500 cards of 50 column each at the rate of 10,000 punches per hour?

7 Hr 30 Min

Ques:- How long will a train 100m long traveling at 72kmph take to overtake another train 200m long travelling at 54kmph
Ques:- What is the importance of computer.
Ques:- What is your long term and Short Term goal
Ques:- Would you be able to manage travelling as you are presently in sitting jobs & will you be able to handel a team of set people?
Ques:- If a light flashes every 6 seconds, how many times will it flash in ? of an hour?

451 times.
Explanation: There are 60 minutes in an hour.
In ¾ of an hour there are (60 * ¾) minutes = 45 minutes.
In ¾ of an hour there are (60 * 45) seconds = 2700 seconds.
Light flashed for every 6 seconds.
In 2700 seconds 2700/6 = 450 times.
The count start after the first flash, the light will
flashes 451 times in ¾ of an hour.

Ques:- Find (7x + 4y ) / (x-2y) if x/2y = 3/2 ?
A. data insufficient
B. 6
C. 8
D. 7
E. 9
Ques:- How do you feel about reporting to a younger person?
Ques:- Box 1 cotain odd value X or Y the box 2 =X i.e 7 or 12 box 3= Y has value 19 if X is 7 or 31 if x is 12 get even value X or Y . Use any operator, steps allowed are 3.
Ques:- If the value of x lies between 0 & 1 which of the following is the largest? (a) x (b) x2(c) -x(d) 1/x

1/x

Ques:- What is important to you in a company? What things do you look for in an organization?
Ques:- How do you keep yourself updated about your current job and the HR industry?

I keep myself connected to social networking sites, the first platform for any technological advancement news and also keep surfing on the latest technology on the internet”. You can even say that you are connected to professional people from different media and have a continuing conversation with them regarding the growing technologies.

Ques:- If six persons sit in a row, then the probability that three particular persons are always together is -.