# Rlt Instrumentation Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- The ratio of the ages of Meena and Meera is 4 : 3. The sum of their ages is 28 years. The ratio of their ages after 8 years will be
A. 4 : 3
B. 6 : 5
C. 7 : 4
D. 12 : 11

the ratio is 4 : 3
so -> let’s suppose a case where multiplying both sides for the same number, the sum of the result will be 28 …

4 * 4 = 16
4 * 3 = 12
16 + 12 = 28

in 8 years they will be respectvely 24 and 20
which is the same as 6/5

Ques:- A,B and C needs 8, 12 and 16 days respectively to finish a task. How many days will it take if A works for 2 days then B works on it until 25% of the job is left for C to do, and C completes the work?

To solve this problem, we can break it down into steps:

Step 1: Determine the individual rates of work for A, B, and C.

If A needs 8 days to finish the task, then their work rate is 1/8 of the task per day.
If B needs 12 days to finish the task, then their work rate is 1/12 of the task per day.
If C needs 16 days to finish the task, then their work rate is 1/16 of the task per day.

Step 2: Calculate the combined work rate of A and B.

If A works for 2 days, their contribution will be 2 * (1/8) = 1/4 of the task completed.
If B works until 25% of the job is left for C, then they will complete 75% of the task.

Step 3: Calculate the time it takes for B to complete 75% of the task.

Since B’s work rate is 1/12 of the task per day, it will take B (75%)/(1/12) = 9 days to complete 75% of the task.

Step 4: Calculate the remaining work for C.

If B completes 75% of the task, then the remaining work for C is 100% – 75% = 25% of the task.

Step 5: Calculate the time it takes for C to complete the remaining work.

Since C’s work rate is 1/16 of the task per day, it will take C (25%)/(1/16) = 4 days to complete the remaining 25% of the task.

Step 6: Calculate the total time required.

A worked for 2 days, B worked for 9 days, and C worked for 4 days, totaling 2 + 9 + 4 = 15 days.

Therefore, it will take a total of 15 days for A to work for 2 days, B to work until 25% of the job is left, and C to complete the remaining work.

Ques:- Two trains are moving in the same direction at 72 kmph and 36 kmph. The faster train crosses a man in the slower train in 27 seconds. Find the length of the faster train?

10 x 27=270

Ques:- Family background & personality.
Ques:- What is my experience in the field?
Ques:- If second no is twice the first no and first no is thrice the third no.Their avg is 20.Find the greatest no?

let the third no be x ,
then the first no is 3x ,
second no is 2*3x ie 6x
average is (3x+6x+x )/3 = 20
10x/3 = 20
x= 60/10 = 6
third no is 6 , second is 6x = 36, first no is 3x = 18
largest no is 36 i.e second no

Ques:- Under what circumstances Centralisation and Decentralisation of authority is desirable ? discuss? Discuss your views with respect to hospitality industry.
Ques:- A watch was sold at a loss of 10%. If it was sold for Rs.140 more, there would have been a gain of 4%. Find the cost price?
Ques:- Complete the following series.
9, 11, 15, 23, 39, ?
A. 42
B. 56
C. 64
D. 71

71

Ques:- Have you worked in any place earlier and which type work you can do it
Ques:- What profit percent is made by selling an article at a certain price, if by selling at 2/3rd of that price, there would be a loss of 20%?
Ques:- A train 100 meters long passes a platform 100 meters long in seconds. The speed of the train is
A. 36 km/hr
B. 52 km/hr
C. 72 km/hr
D. 92 km/hr

= 100 + 100 = 200 m

Time taken by train = 10 sec.

∵ Speed = Distance/Time

⇒ Speed of train = 200/10 = 20 m/sec.

∴ Speed of train = 20 × 18/5 = 72 kmph.

In question they left 10 seconds

Ques:- Are you happy with your career-to-date?
Ques:- There are 6561 balls out of them 1 is heavy. Find the minimum number of times the balls have to be weighed for finding out the heavy ball.

Ques:- Tell me about any quality efforts you have overseen or implemented. Describe some of the challenges you faced and how you overcame them.
Ques:- The proportion of copper and zinc in the brass is 13:7. How much zinc will there be in 100 kg of brass?

35Kg

Ques:- Father F has 5 sins, P,Q,R,S,T not necessarily in this order. Two are of same age. The eldest and the youngest cannot be twins. T is elder to R and younger to Q and S has three older brothers.

QTP(twins)SR

Ques:- A queen had 3 rings in a jewel box. She had 3 daughter’s and one day the king said that the queen should give one ring to each of her daughter’s and she should also keep a ring in that jewel box . The queen did what the king said. How is this possible ?

The queen gave two rings to two daughter’s and she kept the
third ring in her jewel box and she presented the ring to
her third daughter along with that jewel box.

Ques:- Find the least number with which 16200 should be multiplied, to make it a perfect cube.

2

Ques:- Find the odd man out:
835, 734, 642, 751, 853, 981, 532
A. 981
B. 853
C. 751
D. 532

835,sum(digits)= 16
734 = 14
642=12
751= 13,
853=16,
981=18,
532=10

Ques:- Why do you want to work for Adobe?
Ques:- A man sees a train passing over a bridge 1 km long. The length of the train is half that of the bridge. If the train clears the bridge in 2 minutes, the speed of the train is
A. 30 km/hr
B. 40 km/hr
C. 45 km/hr
D. 55 km/hr

45 km/hr

Ques:- Information regarding family members
Ques:- Why do you want to change the current organization
Ques:- X, Y and Z rents a pasture for Rs.870. X put in 12 horses for 8 months, Y 16 horses for 9 months and Z 18 horses for 6 months. How much should C pay?
Ques:- Are you sure you can join?

NO but i hope to you hire me

Ques:- What is the missing number in the series. 6, 15, 35, 77, ?, 221?

163

Ques:- the lead in pencil is 5inch long.after pieces of 1/8.1-3/4,1-1/12 inches are broken how long is the lead left in the pencil?

ans: .1432 inch
1-3/4=1/4
1-1/12=11/12
1/8,1/4,11/12 are broken off
so
5/8
5/8/4
5*11/8/4/12
remaining .1432inch

Ques:- One TR = ?kacl/hourOne US Gallon = ?liters

### Contact with us regarding this list

Devendra Bhardwaj With a decade of experience as a Job Hiring Expert, I am a results-driven professional dedicated to elevating recruitment strategies. My expertise lies in navigating the dynamic landscape of talent acquisition, employing innovative approaches to attract, assess, and secure top-tier candidates. I excel in optimizing hiring processes, leveraging cutting-edge technologies, and fostering collaborative relationships with stakeholders. A keen understanding of industry trends allows me to stay ahead, ensuring a competitive edge in securing the best talent for your organization. I am passionate about connecting the right people with the right opportunities and thrive in creating impactful, streamlined recruitment solutions.

Scroll to top