# Aco Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- What is localisation &globalisation
Ques:- a student got 70% in one subject,80% in other.to get overall 75% how much he should get in third subject

75%

Ques:- A cistern has three pipes, P, Q and R. The pipes P and Q can fill it in 4 and 5 hours respectively and R can empty it in 2 hours. If the pipes are opened in order at 1, 2 and 3 A.M. When will the cistern be empty?
Ques:- A 12*12 feet carpet is to be used for a 16*9 feet floor with just 1 cut.how?
Ques:- 99 ? 11 + 7 x 16 = (?)2

( a ) 11

Ques:- How u describe urself?tell us about urself?
Ques:- Three consecutive odd integers are in increasing order such that the sum of the last two integers is 13 more than the first integer. Find the three integers?

7,9,11

Ques:- Are you ready to sign bond for 1 year(which was just a fake)-no bond
Ques:- Explain the problem of synchronisation of the CPU with the input_output devices
Ques:- 1027.05 ? 314.005 + 112.25 = ?

sorry the above ans was typed by mistake the correct ans is…..
1027.05 ? 314.005 + 112.25 = ?
ans:
1027.05 – 314.005 + 112.25 = 825.295

Ques:- How would you know you were successful on this job?
Ques:- Passenger train and Freight train passing on parallel tracks. Passenger train takes takes twice as much time to pass the Freight train when moving in same direction and also the same time when moving in the opp direction. How much faster is the passanger train?
Ques:- The sum of the place value of 3 in the number is 503535 is
A. 6
B. 60
C. 3030
D. 3300

C

Ques:- What will be your notice period?
Ques:- What is the job goals life goals
Ques:- Two varieties of wheat – A and B costing Rs. 9 per kg and Rs. 15 per kg were mixed in the ratio 3 : 7. If 5 kg of the mixture is sold at 25% profit, find the profit made?

A=3*9=27Rs
B=7*15=105Rs
132 R for 10 kg
therefore,
1kg amount = 132/10=13.2 so,
5kg mixture price = 13.2*5=66Rs
mixture will sell 25%profit then the price =66*(25/10)=33/2=16.5Rs

Ques:- Five friends M, K, T, P and N are sitting around a circlefacing towards the center. K is sitting between M and P. Nis to the immediate right of M. Who is to the immediateright of T?

( b ) P

Ques:- There are five thieves, each loot a bakery one after the other such that the first one takes 1/2 of the total no. of the breads plus 1/2 of a bread. Similarly 2nd, 3rd,4th and 5th also did the same. After the fifth one no. of breads remained are 3. Initially how many breads were there?

Friends,
The Answer given by ‘Gaurav Sharma’ is correct and
the approach (bottom to top) suggested by ‘Shailesh’ is
good. But with minor correction we can arrive the solution
using this approach:
After 5th loot, No. of breads left = 3
after 4th loot, no. of breads left = (3+0.5)x2 = 7
after 3rd loot, no. of breads left = (7+0.5)x2 = 15
after 2nd loot, no. of breads left = (15+0.5)x2 = 31
after 1st loot, no. of breads left = (31+0.5)x2 = 63
So, before 1st loot, no. of breads left = (63+0.5)x2 = 127

Ques:- If you had an infinite supply of water and a 5 quart and 3 quart pail, how would you measure exactly 4 quarts?

first fill 3quart pail and pour in 5quart pail.fill again 3
quart pail and fill remaining 2 quarts in 5 quart
pail.hence 1 quart remains in 3quart pail.empty 5quart pail
and pour 1 quart from 3 quart pail. also add another 3
quart from 3 quart pail. hence 1 + 3 quarts = 4 quarts.

Ques:- One quality of wheat at Rs. 9.30 per kg is mixed with another quality at a certain rate in the ratio 8 : 7. If the mixture so formed be worth Rs. 10 per kg. What is the rate per kg of the second quality of wheat?
A. Rs. 10.30
B. Rs. 10.60
C. Rs. 10.80
D. Rs. 11

11

Ques:- Are u ready to travel any where in India? Are u comfortable with other country or state culture & foods?
Ques:- Find the missing number of the series 1, 2, 4, 7, 11, ..

1,2,4,7,11,….
1+(1) =2
2+(2) =4
4+(3) =7
7+(4) =11
Therefore
11+(5) =16

Ques:- The following question asked at Infosys campus recruitment held at Pragathi. If 1>= y > x and xy=z.which of the following is not true? i)z>0 ii)x=z iii)y=z iv)z>y

1>=y>x => y belongs to (-infinity,1]
x belongs to (-infinity,y)
if both x and y are negitive z can be greater than zero and
can be greater than y(1 and 4 are true)
if y equals 1 then x can be equal to z(2 is true)
therefore y=z is not true for any value of x and y

Ques:- “A soldier loses his way in a thick jungle. At random he walks from his camp but mathematically in an interesting fashion. First he walks one mile East then half mile to North. Then 1/4 mile to West, then 1/8 mile to South and so on making a loop.. Finally how far he is from his camp and in which direction. ..”

Soldier have to move 0.75 miles to West and then 0.375 miles to South to reach the camp.
How:-
Firstly soldier moving 1 mile to East from camp and then 1/2 miles= 0.50 miles to North .

Then it is moving 1/4 miles =0.25 miles to west
And then 1/8 miles =0.125 miles to South

Now we just have to count the difference and minus the value of camp to East with the value of North to west = 1mile – 0.25miles(1/4) = 0.75 miles

Same case with north and south = 0.50 miles(1/2) – 0.125 miles(1/8) = 0.375 miles

Hence proves to return camp the soldier have to move 0.75 miles to west and 0.375 miles to south

Ques:- What are the kind of expectations you have from your first job?
Ques:- How would you plant 4 trees equidistant from each other in a piece of land?

Placing three trees in triangle and placing the fourth tree in center

Ques:- CMC not good paymasters. Can you work with low salary?
Ques:- Past work experience.
Ques:- What is the sum of all numbers between 100 and 1000 which are divisible by 14 ?

The numbers that lie between 100 and 1000 which are divisible by 14 are 112, 126,140 …,994
a = 112; l = 994, d = 14
n= (l−a)/d+1
= (994-112)/14+1
= 64
Sn=n/2(l+a)
= 64/2(994+112)
= 32*1106
= 35392

Ques:- Manisha ranked sixteenth from the top and twenty ninth from the bottom among those who passed an examination. Six boys did not participate in the competition and five failed in it. How many boys were there in the class ?