# Textron Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- What is the area of a rectangle whose length is twice its width and whose perimeter is equal to that of a square whose area is 1
Ques:- If a and b are mixed in 3:5 ration and b and c are mixed in 8:5 ration if the final mixture is 35 liters, find the amount of b?
A. 13.34
B. 15.73
C. 16.73
D. 9.45
E. 5.3
Ques:- If you won the lottery, would you still work?
Ques:- Why you have selected this type of job?
Ques:- What are the kind of expectations you have from your first job?
Ques:- Draw close loopon propane refrigeration system
Ques:- When your team encounters a problem, such as irritation with another co-worker, how do you reach a good resolution?
Ques:- What is role of store manegment
Ques:- Being the only son of your parents, how would you relocate yourself at different places?
Ques:- A sum of money amounts to Rs. 9800 after 5 years and Rs. 12005 after 8 years at the same rate of simple interest. The rate of interest per annum is?
Ques:- In each questions below are given two statements followed by two conclusions numbered I and II.
Statements :
Some kings are queens. All queens are beautiful.
Conclusions :
I. All kings are beautiful.
II. All queens are kings.
A. if only conclusion I follows
B. if only conclusion II follows
C. if either conclusion I or II follows
D. if neither conclusion I nor II follows
E. if both conclusions I and II follow

Conclusion 1 follows

Ques:- A speed of 14 metres per second is the same as
A. 28 km/hr
B. 50.4 km/hr
C. 70 km/hr
D. 74.2 km/hr

let convert meter to kilometer by multiply 18/5 then answer be 14*(18/5)=50.4 km/s

Ques:- When have you demonstrated leadership skills?
Ques:- At what rate percent on simple interest will a sum of money double itself in 30 years?

A=P+SI——(1)
sum of money after 30 years = Double the money
A=2P———-(2)

Equate 1 and 2
P+SI=2P
SI=2P-P
SI=P————-(3)

WKT, SI= PTR/100

Equate 3 and SI

P=PTR/100
P=P*30*R/100
R=P*100/P*30
R=100/30 or 10/3 or 3(1/3) %

Ques:- Why you wish to join Tanishq and your aim.
Ques:- Can you share your salary expectations?
Ques:- X, Y and Z enter into a partnership. They invest Rs. 40,000, Rs. 80,000 and Rs. 1,20,000 respectively. At the end of the first year, Y withdraws Rs. 40,000, while at the end of the second year, Z withdraws Rs. 80,000. IN what ratio will the profit be shared at the end of 3 years?
Ques:- Complete the following series.
9, 11, 15, 23, 39, ?
A. 42
B. 56
C. 64
D. 71

71

Ques:- Two trains are on same track and they are coming toward each other. The speed of first train is 50 KMs/h and the speed of second train is 70 KMs/h. A bee starts flying between the trains when the distance between two trains is 100 KMs. The bee first flies from first train to second train. Once it reaches the second train, it flies back to the second train ? and so on until trains collide. Calculate the total distance traveled by the bee. Speed of bee is 40 KMs/h. .

Solution:

Let the first train A move at u km/h.
Let the second train B move at v km/h.
Let the distance between two trains be d km
Let the speed of bee be b km/h
Therefore, the time taken by trains to collide = d/(u+v)
Now putting all the known values into the above equation, we get,

u = 50 km/hr
v = 70 km/hr
d = 100 km
b = 80 km/hr

Therfore, the total distance travelled by bee
= b*d/(u+v)
= 80 * 100/(50+70)
= 66.67 km (approx)

Ques:- The number of prime factors in the expression (6)10 x (7)17 x (11)27 is
A. 44
B. 54
C. 64
D. 71

610 × 717 × 1127
= (2 × 3)10 × 717 × 1127
= 210 × 310 × 717 × 1127
Number of prime factors in the given expression
= (10 + 10 + 17 + 27)
= 64

Ques:- How could you have improved your career progress?

In order to enhance my career, I asked my colleagues about my strength and weaknesses, the areas where I need to improve more, and acquired more knowledge from my superiors. I worked on my weaknesses to convert into a positive response.

Ques:- For 15 people–each has to pay Rs.20.For 20 people–each has to pay Rs.18. For 40 people–how much has each to pay ?

FOR 15 = RS.20
FOR 20 = RS.18
FOR 25 = RS.16
FOR 30 = RS.14
FOR 35 = RS.12
FOR 40 = RS.10

Ques:- P, Q and R have Rs.500 between them, P and R together have Rs.200 and Q and R Rs.350. How much does C have?

P+R=200
Q+R=350
+
—————-
P+Q+2R=550
P+Q+R=500

____________
R=50

Ques:- Who became the ninth Indian to claim 150 or more wickets ?
Ques:- If 1/4 of the time from midnight plus 1/2 of the time from now to midnight is the present time, then What is the present time?
Ques:- What is severity and priority?its differnce
Ques:- Find out the wrong number in each sequence:
8, 13, 21, 32, 47, 63, 83
A. 32
B. 47
C. 63
D. 83

8+5=13
13+8=21
21+11=32
32+14=46
46+17=63

Ques:- if a man byes 1 lt of milk for 12 Rupees and mixes with 20% of water and sells it for Rs. 15 then what is percentage of gain