# MPHATEK Systems Interview Questions Answers, HR Interview Questions, MPHATEK Systems Aptitude Test Questions, MPHATEK Systems Campus Placements Exam Questions

Find best Interview questions and answer for MPHATEK Systems Job. Some people added MPHATEK Systems interview Questions in our Website. Check now and Prepare for your job interview. Interview questions are useful to attend job interviews and get shortlisted for job position. Find best MPHATEK Systems Interview Questions and Answers for Freshers and experienced. These questions can surely help in preparing for MPHATEK Systems interview or job.

All of the questions listed below were collected by students recently placed at MPHATEK Systems.

Ques:- A train 240 m long passed a pole in 24 seconds. How long will it take to pass a platform 650 m long?
A. 65 sec
B. 79 sec
C. 89 sec
D. 99 sec

240-24
650-?
?=24*650/240
65SEC

Ques:- How many times are the hands of a clock at right angle in a day?
A. 22
B. 24
C. 44
D. 48

c

Ques:- A person has Rs 100/- in his pocket, he can as 25 pencils or 15books.He kept 15% of the money for travelling expenses and purchased 5 pencils.So how many books he can purchase with the remaining money.
A. 4
B. 3
C. 5
D. none

each pencil 100/25 = 4
each book 100/15 = 6.66

100 – 15 = 85

85-5*4 = 65

65/6.66 = 9
he can buy 9 books that is not in given options currently so

Ques:- if ELECTRICITY – GAS =100 then JACK – JILL = ?

The ans is -20.
Solution:
A-1
B-2
C-3 D-4 …like wise till Z-26.
ELECTRICITY-5+12+5+3+20+18+9+3+9+20+25==129
GAS-7+1+9==27
ELECTRICITY-GAS=129-27-(Minus 2)=100
so
JACK-JILL=(10+1+3+11-(10+9+12+12)-(minus(2))==(-20)

Ques:- a group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have forgotten their purse so remaining make an extra contribution of Rs 100 to pay up the bill. Tell the no. of person in that group

Let ‘x’ be the number of perons in the group and let ‘y’ be
amount per head which they have to pay.
Then xy = 2400.
or y = 2400/x
Since two friends have forget the purse, x-2 persons should
share the total amount(2400).
If they share, they have to make an extra contribution of
Rs 100 to pay up the bill
That is x-2 persons should pay y+100 each
or (x-2)(y+100) = 2400
or y+100 = 2400/(x-2)
or y = 2400/(x-2) – 100
Therefore we have got two equations namely,
y= 2400/x and y = 2400/(x-2) – 100
Comparing these two, we get
2400/x = 2400/(x-2) – 100
Solving this we get
x^2 – 2x -48 = 0
or (x-8) (x+6) = 0
or x = 8 or x = -6
Since ‘x’ denote the number of persons, it should be
positive.
So, x = 8.

Ques:- For how long you will be associated with the company?

“Since I’ve been working and gaining experience to get into this company, I’d like to stay a long time if I’m offered the job, since this is where I want to be. “ “As long as there’s a lot of work to do, then I’d be happy to stay for a long time. Since I’m a busybody, I like to being productive most of the time.”

Your donation keeps our website running smoothly and accessible to all. Support us today to ensure we continue to provide valuable information and resources. Ques:- Which date is comfortable for you to join with us ?
Ques:- There was a cycle race going on. 1/5th of the those in front of a person and 5/6th of those behind him gives the total number of participants. How many people took part in the race?
Ques:- What would you do if you lost your current job without information ?
Ques:- Describe a situation where you influenced others to achieve a common goal or objective?
Ques:- Two cars are 15 kms apart. One is turning at a speed of 50kmph and the other at 40kmph . How much time will it take for the two cars to meet?

1.5 hr

Ques:- How many 1's are there in the binary form of 8*1024 + 3*64 + 3

8*1024+3*64+3
8192+192+3
8387
1000/0011/1000/0111
So ie 7. 1s here

Ques:- Which type engg. do u have
Ques:- Draw single line diagram of substation, explain how vfd works?
Ques:- Why you going to join in this company?
Ques:- If Rs.3250 be divided among Ram, Shyam and Mohan in the ratio of 1/2:1/3:1/4 then the share of each are?

1/2:1/3:1/4 = 6:4:3
Ram = 6/13 * 3250 = 1500,
Shyam = 4/13 * 3250 = 1000,
Mohan = 3/13 * 3250 = 750

Ques:- An automobile financier claims to be lending money at S.I., but he includes the interest every six months for calculating the principal. If he is charging an interest of 10%, the effective rate of interest becomes?
Ques:- A man buys an article and sells it at a profit of 20%. If he had bought it at 20% less and sold it for Rs.75 less, he could have gained 25%. What is the cost price?
Ques:- A jogger running at 9 km/hr along side a railway track is 240 m ahead of the engine of a 120 m long train running at 45 km/hr in the same direction. In how much time will the train pass the jogger?

– While the train is moving, the jogger will also be running in the same direction.
– for the head(engine) of the train to get to the current position of the jogger 240m away, it will take:
45km/hr => 12.5m/s => 240/12.5 = 19.2 seconds.

– But in the same period of time, the jogger will still be running and will have moved to a new location by: 9km/hr => 2.5m/s => 2.5 * 19.2 = 48m

To get to the new location at the speed of 12.5m/s will take the train:
48/12.5 = 3.84sec

In this additional time, the jogger will move forward by:
3.84 * 2.5 = 9.6m

at a speed of 12.5m/s, it will take the train less than a second to cover the additional 9.6m

If we add the distance the jogger will cover in 1 second to 9.6, it is still less than what the train can cover per second. let us see (9.6 + 2.5 = 12.1)

Therefore, the head of the train will pass the runner at approximately: 19.2 + 3.84 + 1 => 24.04 seconds.

For the train to completely pass the runner, it will need its whole length of 120m to be in front of the runner.

This will take an additional (9.6 + 2) seconds.

Therefore for the length of the train to be ahead of the runner it will take approx. 35.65 (24.04 + 9.6 + 2) seconds