# GTN Engineering Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- The average weight of 25 persons sitting in a boat had some value. A new person added to them whose weight was 46 kg only. Due to his arrival, the average weight of all the persons decreased by 5 kg. Find the average weight of first 25 persons?

let the average of 25 person be x

total age of a person=average×no.of person

total age of 25 person=X×25

=25X

when a new person of 46kg come average decrease by 5kg(X-5)

Total age of 26 person =25x+46

Average age of 26 person=X-5

A/Q

.25X+46=26(X-5)

25X+46=26X-130

26X-25X=130+46

X =176

hence the av. of 25 person be 176kg

Ques:- How do you feel about responsibility?
Ques:- A man jogs at 6 mph over a certain journey and walks over the same route at 4 mph. What is his average speed for the journey?
A. 2.4 mph
B. 4 mph
C. 4.8 mph
D. 5 mph
E. None of above

C. 4.8 mph

Ques:- if a 36 cm thread is used to wrap a book , lengthwise twice and breadthwise once, what is the size of the book?

@ Aprameya Shyam
2x+4y=36.
(2,8) -> 16sqcm.
(4,7) -> 28sqcm.
(6,6) -> 36sqcm

Ques:- If FRIEND is coded as HUMJTK, how is CANDLE written in that code ?

Options:
A) EDRIRL
B) DCQHQK
C) ESJFME
D) DEQJQM
Ans: A)

Ques:- What is the abbreviation of NACCO, OPEAC, NEWS?

NON

Ques:- What job position are you currently holding with yourcurrent employer?
Ques:- There are 4 cars . They all are coming from different directions. They have to cross through one square.They all arrive at the same time. Nobody stops . still there is no clash .note : They all are driving at a speed if 100 km/hr.
Ques:- What kind of books & other publications do you read?
Ques:- A certain sum amounts to Rs.1725 in 3 years and Rs.1875 in 5 years. Evaluate the rate % per annum?

A certain sum amounts to Rs. 1725 in 3 years

and amounts to Rs.1875 in 5 years

so interest of 2 years = 1875 -1725

= 150

so interest of 1 year = 75

so interest of 3 years = 75 × 3 =225 rs

so , Principal = Amount – SI

= 1725 – 225

= 1500 rs

now ,

S.I. = P × N × R /100

75 = 1500 × 1 × R /100

R = 75 / 15

R = 5%

Ques:- 100 kgs of potato contains 99% water.Its kept in the sun.The water evaporates and now amount of water is 98 %.Whats the weight of the potatoes?

Initially, potatoes have 99% water by weight ; which means they have 1% solid non-water content.

1% of 100 kg = 1 kg

Now even when they dehydrate,this 1kg solid mass remains constant.

It is given that finally, 98% is water by weight , which implies that 2% is non-water solid.

This means 2% of total weight = 1 kg

Total weight *2/100 = 1 kg

Therefore, total weight finally = 50 kg.

Ques:- Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group? (a) 17 (b) 23 (c) 37 (d) 13 (e) 73

u c 5 numbers…..
we add the combination of digits…..
a.17->1+7=8(even)
b.23->2+3=5(odd)!!!!!
c.37->3+7=10(even)
d.13->1+3=4(even)
e.73->7+3=10(even)
all combinations are even xept 23
ans:23

Ques:- 3, 5, 8, 13, 24, 39, 72 FIND THE WRONG NUMBER

3*2-1=5
5*2-2=8
8*2-3=13
13*2-4=22
22*2-5=39
39*2-6=72
so series is 3,5,8,13,22,39,72
24 should be replaced by 22
24 is wrong…….

Ques:- What will you do after coming back to home?
Ques:- Find the missing number of the series 2, 5, 10, 17, ….

26

Ques:- How much time will take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

4 years

Ques:- You are a CA would you like to report to a B.Com having experience more than you
Ques:- What you wish now?
Ques:- How do you get on with different kinds of people?
Ques:- Hans is standing behind Gerrie and at the same time Gerrie is standing behind Hans. How is this possible
Ques:- If the area of circle is 616 sq cm thenWhat is its circumference?

Explanation:
Area of a circle =π*r*r
616=π*r*r
r*r= 616÷3.14
r*r =196
r =13
Circumference of a circle= 2*π*r
=2*π*13
=16*3.14=50.24

Ques:- What skills does a leader need to have? why?list the steps you would take in building up a team? how about a team with low morale?what do you do to prioritized on a given workday?
Ques:- What r u neet first family money carier? and why ?
Ques:- Find the amount on Rs.8000 in 9 months at 20% per annum, if the interest being compounded quarterly?

1261

Ques:- Describe the Difference between being a Manager and a Leader and a Follower?
Ques:- What is the job goals life goals
Ques:- In how many years does a sum of Rs. 5000 yield a simple interest of Rs. 16500 at 15% p.a.?

Given:
Principle Amount(P):₹5000
S.I:₹16500
Rate of Interest(R):15%
Find:T
SI=P*T*R/100
T=SI*100/P*R
T=16500*100/5000*15
T=22 YEARS

Ques:- What was my favorite job experience?

### Contact with us regarding this list

Devendra Bhardwaj With a decade of experience as a Job Hiring Expert, I am a results-driven professional dedicated to elevating recruitment strategies. My expertise lies in navigating the dynamic landscape of talent acquisition, employing innovative approaches to attract, assess, and secure top-tier candidates. I excel in optimizing hiring processes, leveraging cutting-edge technologies, and fostering collaborative relationships with stakeholders. A keen understanding of industry trends allows me to stay ahead, ensuring a competitive edge in securing the best talent for your organization. I am passionate about connecting the right people with the right opportunities and thrive in creating impactful, streamlined recruitment solutions.

Scroll to top