# BUE Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- Reasons for doing mba ?
Ques:- How much time will take for an amount of Rs. 450 to yield Rs. 81 as interest at 4.5% per annum of simple interest?

4 years

Ques:- A tape manufacturer reduces the price of his heavy duty tape from Rs.30/- to Rs.28/- a reel and the price of a regular tape from Rs.24/- to Rs.23/- a reel. A computing centre normally spends Rs.1440/- a month for tapes and 3/4 of this is for heavy duty tapes. How much will they save a month under the new prices?

1440 * 3/4 = 1080
1080 / 30 = 36
1440 * 1/4 = 360
360 / 24 = 15
36 * 2 + 15 * 1 = 87

Ques:- How many seconds will a 500 meter long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr?

around 29.8

Ques:- Due to fog, airplanes were unable to land and were circling the airport. Few airplanes are about to run out of fuel, what are the short term and long term measures you will take ?
Ques:- If a 200 m long train crosses a platform of the same length as that of the train in 20 seconds, then the speed of the train is
A. 50 km/hr
B. 60 km/hr
C. 70 km/hr
D. 72 km/hr

3600 sec in 1 hr.. 1000 M in 1 km so to covert m/s to km /hr you multiply the value with (3000/1000) .. so 3000 divided by 1000 will give you 18/5 it’s like constant value.. to convert m/s to km/ hr we can use this 18/5.. hope you understand

Ques:- How to describe my school days
Ques:- How prepare our resume?
Ques:- If I give this job to u what output u can give to our company?
Ques:- If a light flashes every 6 seconds, how many times will it flash in ? of an hour?

451 times.
Explanation: There are 60 minutes in an hour.
In ¾ of an hour there are (60 * ¾) minutes = 45 minutes.
In ¾ of an hour there are (60 * 45) seconds = 2700 seconds.
Light flashed for every 6 seconds.
In 2700 seconds 2700/6 = 450 times.
The count start after the first flash, the light will
flashes 451 times in ¾ of an hour.

Ques:- Within the limits of your experience to-date, what has given you the greatest sense of accomplishment and why?
Ques:- If water is called food, food is called drink, drink is called blue, blue is called red, red is called white and white is called brown, then what is the colour of “blood” ?
A. Blue
B. Red
C. Brown
D. White
E. Drink

red

Ques:- Ram sold two bicycles, each for Rs.990. If he made 10% profit on the first and 10% loss on the second, what is the total cost of both bicycles?
Ques:- A family X went for a vacation. Unfortunately it rained for 13 days when they were there. But whenever it rained in the mornings, they had clear afternoons and vice versa. In all they enjoyed 11 mornings and 12 afternoons. How many days did they stay there totally?

Ques:- A bag contains a total of 93 coins in the form of one rupee and 50 paise coins. If the total value of coins in the bag is Rs.56, find the number of 50 paise coins in the bag?

Let the number of one rupee coins in the bag be x.
Number of 50 paise coins in the bag is 93 – x.
Total value of coins
[100x + 50(93 – x)]paise = 5600 paise
=> x = 74

ANS = 74

Ques:- 1) In a club there are certain no. of males and females. If 15 females are absent then no. of males will be twice that of females. If 45 males are absent then female strength will be 5 times that of males. Find no. of males actually present.

Let the number of males be given the name M.
Let the number of females be given the name F.
If 15 females are absent, then M will be twice that of
present females.
This means that M = 2 * (F – 15)
M = 2 * F – 30.
or 2 * F – M = 30.
Now if in addition to the 15 females being absent, we also
have 45 males being absent,
then this gives the equation,
(F – 15) = 5 * (M – 45)
which simplifies to
F – 15 = 5 * M – 225
5 * M – F = 210
Pulling the equations together, we get
5 * M – F = 210
-M + 2 * F = 30
Multiply the first equation by 2, and keep the second
equation as is.
10 * M – 2 * F = 420
– M + 2 * F = 30
9 * M = 450
M = 50
Calculate F
from – M + 2 * F = 30
-50 + 2 * F = 30
2 * F = 30 + 50
F = 40.
If 15 females are absent, then number of males will be twice
that of females.
40 – 15 = 25.
50 = 2 * 25. Confirmed.
If also 45 males were absent, then female strength would be
5 times that of males.
Female strength is 25 due to the 15 females being absent.
50 – 45 = 5.
25 = 5 * 5. Confirmed.

Ques:- Evaluate 33.33% of 27.

9

Ques:- There are 6561 balls out of them 1 is heavy.Find the min. no. of times the balls have to be weighed for finding out the heavy ball.

6561 → 6560/2 [-1]
3280
1640
820
410
205 [+1] =206
103 → [-1] = 102
51 [+1] = 52
26
13 [-1] = 12
6
3 [+1] 4
2
1

Ques:- If an item costs Rs.3 in '99 and Rs.203 in '00.What is the % increase in price?(a) 200/3 %(b) 200/6 %(c) 100%(d) none of these

200/3

Ques:- A bag contains five white and four red balls. Two balls are picked at random from the bag. What is the probability that they both are different color?

The probability will be
white ball = 5/9
red ball = 4/9
The answer can be 5/9 and 4/9 or 1

Ques:- P and Q can do a piece of work in 3 days, Q and R in 4 days, R and P in 6 days. How long will R take to do it?

2 and half day.

Ques:- One pipe ca fill a tank three times as fast as another pipe. If together the two pipes can fill the tank in 36 minutes, then the slower pipe alone will be able to fill the tank in:

2hr 24min

Ques:- Why do you think you will be suitable for this job?
Ques:- What is the most important things to run businesssuccessfully? pls, answer at least three main porints.
Ques:- A certain street has 1000 buildings. A sign-maker is contracted to number the houses from 1 to 1000. How many zeroes will he need?