Admin
  • 7

Two trains 240 metres and 270 metres in length are running towards each other on parallel lines, one at the rate of 60 kmph and another at 48 kmph. How much time will they take to cross each other?
A. 14 sec.
B. 15 sec.
C. 16 sec.
D. 17 sec.

  • 7
Two trains 240 metres and 270 metres in length are running towards each other on parallel lines, one at the rate of 60 kmph and another at 48 kmph. How much time will they take to cross each other?
A. 14 sec.
B. 15 sec.
C. 16 sec.
D. 17 sec.
Share

Related Questions

Leave an answer

Leave an answer

5 Answers

  1. d=240+270=510m
    s=60+48=108km/hr
    t=d/s
    t=510/(108*(5/18))
    t=17sec

  2. Relative speed =(60+48) kmph
    =108kmph =108*5/18m/s
    = 6*5 =30 m/s
    Running Towards each other
    Hence, 240+270=510 m
    And hence, required Time= Distance/Speed
    =510/30 =17sec