Admin
  • 9

If a 200 m long train crosses a platform of the same length as that of the train in 20 seconds, then the speed of the train is
A. 50 km/hr
B. 60 km/hr
C. 70 km/hr
D. 72 km/hr

  • 9
If a 200 m long train crosses a platform of the same length as that of the train in 20 seconds, then the speed of the train is
A. 50 km/hr
B. 60 km/hr
C. 70 km/hr
D. 72 km/hr
Share

Related Questions

Leave an answer

Leave an answer

22 Answers

  1. D

    72km/hr

    – Total Distance = 200m + 200m = 400m
    Time = 20s

    S= D/T
    S= (400/20)m/s
    S= 20m/s

    20m/s – km/hr
    20*18/5
    = 72Km/hr

  2. Train length= 200
    Platform length= 200
    Time = 20sec
    Sum of lengths= time* speed
    200+200= 20* speed
    400=20*speed
    Speed= 400/20
    Speed=20 meter /sec
    Convert it into hours i.e 20*18/5
    Speed = 72km/hr

  3. 72 km/hr..
    Speed of the train = Total length of the train + length of the platform
    ______________________________________
    time
    = 200 + 200
    —————- = 20 m/s = 72 km/hr
    20

  4. 72 km/hr
    cos
    a train is of length 200m and crosses the platform of same length 200m in 20 sec
    so speed of train is 200+200/20=400/20 m/s
    x=3600/20=180
    multiply and divide by 180
    400*180/20*180 m/s
    72000/3600 m/s
    72km/hr

  5. If train length is 200
    Platform Length is = train length
    =200m + 200m=400m
    =Speed= distance /time
    =400/20=20m/s
    =20*(18/5)=72km per hor

  6. if train length is 200
    platform length is = train length
    =200+200=400m
    speed=distance/time
    =400/20=20m/s
    =20*(18/5)=72km/h

  7. Length of train 🚅 = 200m
    Platform length= 200m
    Time = 20 seconds
    So, total length = 200+200 = 400m
    Speed = Distance/Time
    400/ 20 = 20m/s
    Convert into km/hr = 20m/s× (18/5) = 72 km/ hr