Admin
  • 3

A train of length 150 metres takes 40.5 seconds to cross a tunnel of length 300 metres. What is the speed of the train in km/hr?
A. 13.33
B. 26.67
C. 39.16
D. 40

  • 3
A train of length 150 metres takes 40.5 seconds to cross a tunnel of length 300 metres. What is the speed of the train in km/hr?
A. 13.33
B. 26.67
C. 39.16
D. 40
Share

Related Questions

Leave an answer

Leave an answer

49 Answers

  1. 1km = 1000m
    Xkm = 300m
    X=0.30km

    1hr = 3,600s
    X = 40.5s
    0.01125hr
    Therefore; 0.3km/0.1125hr= 26.6666=26.67km/hr

  2. Speed=Distance/Time
    Total distance=lenth of the train + length of the tunnel
    Total distance=150m+300m=450m
    Time=40.5s
    Speed( in m/s)= 450/40.5=11.111m/s
    Speed(in km/hr)=11.111 x 18/5 = 40 km/hr

    Answer: 40 km/hr

  3. length of train = 150m
    length of tunnel= 300m
    total = 450m
    time = 40.5seconds
    speed = distance/time = 450/40.5 = 11.11m/sec
    asked in kmph so we need to convert m/sec tp km/hr
    11.11*18/5 = 40km/hr

  4. Distance Traveled = 300 + 150 = 450
    Time taken = 40.5 second
    in 1 second the train traveled = 450/40.5 = 11.11111
    Seconds in 1 hour = 3600
    speed of the train = 3600 x 11.111111 = 40000 meter/hour = 40 km/hour

  5. Why do you all multiply by
    5/18? Is this have any reason behind it?

    • Why 15/8 ?
      Answer:- 1 min = 60 Sec and 1Hrs = 60 Min so when ever we calculate KM/Hrs we need to convert Seconds to Hours so 1hrs=3600 Seconds and 1 Km = 1000 meter so
      1000/3600 = 5/18 m/s

      1km/hrs = 5/18 m/s
      and if we reverse it by cross multiplication
      1m/s= 18/5 km/hr

      Now about above Question
      150 + 300 = 450 meters
      40.5 seconds

      We need to calculate Speed
      Seed = Distance / Time (Basic Formula)
      so 450/40.5 = 11.11 m/s to convert m/s to km/s we need to multiply by 18/5
      so 11.11*18/5 = 40 km/h

  6. S = D/T
    Total distance= length of train + length of tunnel= 450m
    S = 450/ 40.5 = 100/9 m/s
    Speed in km/hr
    100/9 * 18/5 = 40km/hr

  7. speed of train = length of tunnel + length of train / time

    speed = 300+150/40.5
    speed = 300+150/405 * 10
    speed = 11.11m/s
    now in km/h 11.11*18/5
    speed = 39.99 km/h = 40km/h

  8. Length of Tunnel = 300m
    Length of Train = 150m
    Therefore, train will cover 450m to come out of tunnel.
    Speed = D/T = 450/40.5
    Speed in KM/h = Speed(m/s) x 18/5
    Therefore Speed(KM/h) = (450 x 18) / (40.5 x 5) = 40KM/h

  9. ANSWER WILL BE (B) THAT IS 26.67.
    SOLUTION :-
    300/40.50=7.407 per second metres
    for 60 second 7.407*60=444.444 metres
    for 60 minutes i.e. 1 hours = 444.444*60=26666.666 metres
    now metres will be converted into km than 26666.66/1000=26.67

  10. 300m= 0.3km
    150 m = 0.15km
    Total distance = (0.3+ 0.15) = 0.45
    In 40.5s the train crosses 0.45km
    In 1s the train crosses (0.45/40.5)km
    In 3600s the train crosses (0.45*3600)/40.5 km
    = 40 km
    Therefore, 40km/hr

  11. 300m= 0.3km
    150 m = 0.15km
    Total distance = (0.3+ 0.15) = 0.45
    In 40.5s the train crosses 0.45km
    In 1s the train crosses (0.45/40.5)km
    In 3600s the train crosses (0.45*3600)/40.5 km
    = 40 km
    Therefore, 40km/hr

  12. 13.33
    cos 3600/40.5=88.88888889
    so 800/9 its
    150*800/9 m/hr
    its 13333.33333 m/hr
    so 13.33 km/hr

  13. t=l+x/s

    [t=40.5*5/18=11.25]

    11.25=450/s
    s=450/11.25
    s=40km/h

  14. S=((150+300)/40.5)×18/5
    40

  15. Speed =d/t.
    =300/40.5=7.40 m/s.
    The speed of the train =7.40X(3600/1000)=26.6 km/hr.
    Ans is B.

  16. Distance = 150 + 300 = 450
    Time = 40.5 SEC
    Speed = (450/40.5) x (18/5) = 40 K/hr

  17. Total Distance = 150 + 300 => 450

    Time = 40.5

    Speed of Train = (450/40.5) x (18/5) => 40 K/hr