A. 40

B. 50

C. 60

D. 70

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Please briefly explain why you feel this answer should be reported.

Please briefly explain why you feel this user should be reported.

The Answer is c

60km/hr

initially the speed of train is 300/72 m/s and it has to cross platform of 900 m so it has to have a speed of 900/72 m/s

so the total speed of train is

300+900/72 m/s

1200/72 m/s

so 1 hr=3600 sec

but already it has taken 72 sec

so t=3600/72=50

muliply and divide by 50

so

1200*50/72*50=60000/3600 m/s

1000m=1km

3600sec=1hr

so

60km/hr is the answer

Total Distance = 1200

total time = 72 sec

Speed = D/t

=1200/72

=16.67m/s

SI = 16.67×3600/1000

= 60km/h

60 km/hr

The answer is

(C.) 60km/hr

300+900=1200

For

1200 m – 72 sec

For

1000m – ?

Cross multiplication

1000×72/1200=60 km/h

Speed = D/T

distance is 300+900=1200m

time is 1 min 12 sec i.e 72sec

speed = 1200/72 m/sec

1200/1000=1.2 distance in km

72/60=1.2, 1.2/60=0.02 time in hours.

speed = d/t

=> 1.2/0.02 (multiply numerator and denominator by 100)

=>120/2

= 60km/hr

Total distance to be coverd by train (300+900=1200m)

Total time taken 72 sec.

So Speed will be= d/t

12*100/72=50/3 m/sec

For Coverting m/sec into km/hr

We need to multiply it by 18/5

I.e. 50*18/3*5= 60km/hr

Time =1 min 12 s=72 s

Distance covered in 72 second =300+900=1200 m

Speed=

time

distance

Speed=(

72

1200

)m/sec=(

3

50

)m/sec=(

3

50

×

5

18

)=60km/hr

Length of train 🚆 = 300 m

Platform length = 900 m

Total Length= 300+900 = 1200m

Speed ⏩ = Distance/Time

Here, Time is 1 minutes 12 seconds. ( 72 seconds)

Speed = 1200/72= 16.6667m/s to convert this into km/hr

For that 16.6667×(18/5) = 60 km/hr

Good time 😊👍

60km/hr

60 km/hr