Admin
  • -6

A man sees a train passing over a bridge 1 km long. The length of the train is half that of the bridge. If the train clears the bridge in 2 minutes, the speed of the train is
A. 30 km/hr
B. 40 km/hr
C. 45 km/hr
D. 55 km/hr

  • -6
A man sees a train passing over a bridge 1 km long. The length of the train is half that of the bridge. If the train clears the bridge in 2 minutes, the speed of the train is
A. 30 km/hr
B. 40 km/hr
C. 45 km/hr
D. 55 km/hr
Share

Related Questions

Leave an answer

Leave an answer

22 Answers

  1. ridge Length of Bridge = 1 km =1000m
    Length of train = half of Bridge = 1000/2 = 500m
    total Distance Cover by the train = 1000 + 500 = 1500m
    length of train = (1500*3600) / (120 * 1000) = 45 km/h

  2. LENGTH OF BRIDGE = 1KM = 1000 M
    LENGTH OF TRAIN = LENGTH OF BRIDGE/2 = 500 M
    TOTAL DISTANCE = 1000 + 500 = 1500 M
    IF TRAIN CROSS THE 1500 M IN 2 MINUTES
    SPEED OF TRAIN = 1500 * 60/2
    45000 M
    45 KM

  3. S=(length of the train+/length of the bridge)/time
    length of the train = length of the bridge/2 = 1km = 1000/2
    time = 2 m = 2*60 = 120 s
    S=(1500/120)*(18/5)=45 km/h

  4. formula
    x m/s=x*(18/5) km/hr
    1500/120=12.5
    speed= 12.5*(18/5)
    45

  5. man saw a train when it has already covered half distance of the bridge so remaining distance of the bridge is 0.5km
    The length of the train is half of the bridge = 0.5km
    so total distance = 0.5+0.5=1KM
    total time is 2min
    so speed= 1/(2/60) = 30KM/Hr

  6. d = 1000 + 500 (distance to drive in meter. bridge + train size)
    t = 120 (2 minutes to second)
    s = d / t (12.5 m/s)
    convert m/s to km/h = x 3.6
    12.5 x 3.6 = 45 km/h

    the train drive 45 km/h

  7. 30km/hr
    because train passed 1km total distance starting bridge to ending take total time is 2 minitues
    so that=1/0.033=30.30

  8. Total distance= 1km+0.5 km=1.5km=1500m
    Time taken =2min=120seconds
    Speed=distance/time=1500/120=12.5m/s
    Speed( in km/hr)=12.5*18/5=45

  9. Correct option is
    B
    ∴ Speed of the train=45 km/hr

  10. In two minutes trains travels 1km
    In one minute it will travels0.5km
    1 hour = 60 minutes
    Therefore it’s speed per hour is 0.5*60
    i.e 30 km/h

  11. Total distance covered by train = 1km + 0.5km =1.5km
    Time is 2minutes, this convert to hour is 2/60 = 0.033

    speed =distance/time
    1.5/0.033
    = 45.45km/hr

  12. Total distance=1+(1/2)=3/2
    Time in hours=60/2
    Speed of train=3/2×(60/2)=45km/hr