# Voya financial Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- What I do special in my life rather than study
Ques:- What is onroll?
Ques:- Two cylinders are of the same height. Their radii are in the ratio 1: 3. If the volume of the first cylinder is 40 cc. Find the volume of the second cylinder?
Ques:- ABOUT PAST EXPE. & REASON OF JOB CHANGE
Ques:- Have you applied to any other areas apart from banking?
Ques:- 19 boys turn out for hockey. Of these, 11 are wearing hockey shirts and 14 are wearing hockey pants. There are no boys without one or the other. The number of boys wearing full uniform is

( C ) 6

Ques:- Rayon is also known as?(a) Artificial Silk (b) Superfine Silk (c) Superfine Cotton(d) Blended Cotton

Artificial silk

Ques:- What is the power of 2?optionsa.2068b.2048c.2668please explain the concept behind this.It can be asked interms of power 3,4 etc.
Ques:- One pipe ca fill a tank three times as fast as another pipe. If together the two pipes can fill the tank in 36 minutes, then the slower pipe alone will be able to fill the tank in:

2hr 24min

Ques:- How long does a train 110 m long traveling at 60 kmph takes to cross a bridge of 170 m in length?

16.8 sec

Ques:- What is your work experience in computer?
Ques:- Why you join the hotel industry?
Ques:- Express a speed of 36 kmph in meters per second?

s=36kmph
in meter per second is=36*5/18=>10

Ques:- Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 minsand Pipe C canempty the same in 40 mins.If all of them worktogether, find the timetaken to fill the tank(a) 17 1/7 mins(b) 20 mins(c) 8 mins(d) none of these
Ques:- What is the H.C.F of 204, 1190 and 1445?
Ques:- A certain sum of money lent at a certain rate of compound interest grows to 1.44 times its value in 2 years. If the same sum is lent at simple interest at the same rate, in how many years would it double itself?
Ques:- What three Specific Job Positions do you target from the Company?
Ques:- Difference between goal and ambition?
Ques:- Ready to relocate anywhere across the country
Ques:- A man pushed his car to a hotel and lost his fortune. What happened?
Ques:- Two trains of length 120 m and 280 m are running towards each other on parallel lines at 42 kmph and 30 kmph respectively. In what time will they be clear of each other from the moment they meet?

I solve it as the 280m train being stationary… and the 120m train moving at (42+30) = 72kph…. or 20mps

The front of the train will have to go 280m to pass the stationary train plus another 120m for the backs to clear… that is 400m in all.

The time to travel 400m at 20mps is 20secs

Ques:- Pipe A can fill a tank in 5 hours, pipe B in 10 hours and pipe C in 30 hours. If all the pipes are open, in how many hours will the tank be filled?

1/x=1/5+1/10+1/30=lcm is 30.
->30/5=6
->30/10=3
->30/30=1
1/x=6+3+1=10
1/x=10/30=1/3=x=3
Ans is 3 hr.

Ques:- How have you deal with a difficult customer?
Ques:- You are working in your organization from 3 months. why do you want to live?
Ques:- How do you establish working relationships with new people?
Ques:- Which greatest number will divide 3026 and 5053 leaving remainders 11 and 13 respectively?
A. 15
B. 30
C. 40
D. 45

First we need to subtract those reminders from the respective numbers, then we have to find the hcf of two numbers(numbers got from the subtraction) then you will get the answer.
So,
After subtraction you will get
3026-11 = 3015
5053-13 = 5040
HCF of these two numbers
5 | 3015 5040
3 | 603 1008
3 | 201 336
| 67 112
We can’t find a common diviser since 67 is a prime number
So the HCF = 5 * 3 * 3
= 45
5*3*3 = 45

Ques:- Demand for salary?
Ques:- One quality of wheat at Rs. 9.30 per kg is mixed with another quality at a certain rate in the ratio 8 : 7. If the mixture so formed be worth Rs. 10 per kg. What is the rate per kg of the second quality of wheat?
A. Rs. 10.30
B. Rs. 10.60
C. Rs. 10.80
D. Rs. 11