# TAG Energy Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- P began business with Rs.45000 and was joined afterwards by Q with Rs.5400. When did Q join if the profits at the end of the year were divided in the ratio of 2:1?
Ques:- A works twice as fast as B. If B can complete a work in 12 days independently, the number of days in which A and B can together finish the work is?
Ques:- A car covers a distance of 624 km in 6 Â½ hours. Evaluate its speed?

S=D/T
S=624KM/6.5HRS
S=96KM/HR

Ques:- 2. Which technologies worked on before?
Ques:- Embarrassing day in your life?
Ques:- Myself, education details and total working experience with details.
Ques:- What are your career plans?
Ques:- Find the odd man out:
10, 25, 45, 54, 60, 75, 80
A. 75
B. 54
C. 45
D. 10

54

Ques:- LAST COMPANY
Ques:- A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is?

8/15 left.

1/15 * 4 + 1/20 * 4 = 7/15
1 – 7/15 = 8/15

Ques:- A can copy 50 papers in 10 hours while both A & B can copy 70 papers in 10 hours. Then for how many hours required for B to copy 26 papers?

A can copy 50 papers in 10 hrs
that means 5 papers in 1 hour
A & B can copy 70 papers in 10 hrs
that means both of them copy 7 papers in 1hour
we know A can copy 5 papers
there fore B can copy 2papers in 1 hour
so B can copu 26 papers in x hours
2*x=26
x=26/2=13 hours

Ques:- What is the selling price of a car? cost of car is Rs 60 & profit 10% profit over selling price

Actual price is RS.60 and (plus)he got profit of 10%. So 60+ 10%(60) = 66

Ques:- The H.C.F. and L.C.M. of two numbers are 12 and 336 respectively. If one of the numbers is 84, the other is
A. 24
B. 36
C. 48
D. 72

12*336/84=48

Ques:- The price of sugar increases by 20%, by what % should a housewife reduce the consumption of sugar so that expenditure on sugar can be same as before ?(a) 15%(b) 16.66%(c) 12%(d) 9%

(b) 16.66%

Earlier for ₹x we could purchase y gm of sugar.
Now we pay ₹1.2x for y gm of sugar

(As there was an increase in price so, x + 20%x = 1.2x)

At current rates for ₹x you can purchase y/1.2 gm of sugar

So the reduced consumption is y-(y/1.2)

Percentage change = (reduced consumption/ original consumption ) *100

That is (0.2/1.2) *100 = 16.66% (approx)

Ques:- HOW WOULD YOUR COLLEAGUES DESCRIBE YOU?
Ques:- What are the disadvantages of the mobile.
Ques:- Why do you want to to change the job
Ques:- A man sells two articles for Rs.3600 each and he gains 30% on the first and loses 30% on the next. Find his total gain or loss?
Ques:- Find out the wrong number in each sequence:
1, 8, 27, 64, 124, 216, 343
A. 8
B. 27
C. 64
D. 124

Answer is 124 because in this series is cube root sequence 2 cube root is 8 ,3 cube root is 24,4 cube root is 64, 5 cube root is 125 but there is 124 which is wrong ,6 cube root is 216 ,7 cube root is 343 .

Ques:- Age difference between two brothers is 3 years. After 6 years the ratio between the age is 9:8 What are their ages?

Previous their age was 21 and 18 respectively
Presently, after 6 years the age is 27 and 24.

Ques:- There are n urns and m balls. If we put 3 balls in each urn 3 balls will be excess. If we put 4 balls in each urn 1 urn will be excess. Find no. of Urns (or) Balls?

2 urns, 9 balls.
4(2)+1=9 and 3(2)+3=9
You can’t put 4 balls in each of 7 urns with balls left over when 7*4=28. 28>24.

Ques:- In what ratio should a variety of rice costing Rs. 6 per kg be mixed with another variety of rice costing Rs. 8.75 per kg to obtain a mixture costing Rs. 7.50 per kg?
Ques:- Describe how you handle yourself when you are stressed or under pressure. Talk about a tough situation you found yourself in with a co-worker or manager and how you handled that particular situation.
Ques:- What types of tools or measuring devices do you use related to math?
Ques:- Q is as much younger than R as he is older than T. If the sum of the ages of R and T is 50 years. What is definitely the difference between R and Q’s age?
Ques:- What is the number of zeros of the product of the first 100 numbers ?

24.
exp: 0 is formed by multiplying 5 with 2. so first we find
how many 5’s and 2’s are there in 100!.
No of 5’s : 100/5=20/5=4/5.
20 +4 =24.
No of 2’s : 100/2=50/2=25/2=12/2=6/2=3/2=1/2.
50 +25 +12 +6 +3 +1.
It has 24 5’s and 2’s.
so the no. of zeros=24.

Ques:- X, Y, Z enter into a partnership investing Rs. 35,000, Rs. 45,000 and Rs. 55,000 respectively. The respective shares of X, Y, Z in annual profit of Rs. 40,500 are:

X share is 10500
Y share is 13500
Z share is 16500

Ques:- These words follow a logical progression: CODIFYLAMINASTOVERESETJOKULQUIRESWhich one of these comes next?REST, GRAIL, STOIC, ORDEAL
Ques:- c=a/b ; a-1=c What is the relation between a&b