# Pimlico plumbers Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- What is the full form of ATM?
Ques:- A train 800 m long is running at a speed of 78 km/hr. If it crosses a tunnel in 1 min, then the length of the tunnel is?

Let length of tunnel is x meter
Distance = 800+x meter
Time = 1 minute = 60 seconds

Speed = 78 km/hr = 78*5/18 m/s = 65/3 m/s

Distance = Speed*Time
=>800+x=653∗60=>800+x=20∗65=1300=>x=1300−800=500

Ques:- What does “customer care service” mean to you?
Ques:- Who is your Favorite Musician
Ques:- What is your dream company?
Ques:- Verbal, logical reasoning, numerical ability.
Ques:- A group consists of 4 men, 6 women and 5 children. In how many ways can 2 men , 3 women and 1 child selected from the given group?

600

Ques:- Exploring capability to manage multiple projects and provide recommendations
Ques:- A sales person multiplied by a number and get the answer 3. Instead of that number divided by 3. What is the answer she actually has to get.

1/3

Ques:- What have you learned from mistakes on the job?
Ques:- Out of 80 coins, one is counterfeit. What is the minimum number of weighings needed to find out the counterfeit coin?

79

Ques:- What might make you leave this job?
Ques:- 80% pass in english, 70%pass in maths , 10%fail in both , 144 pass in both . How many all appeared to the test?

pass English =80%
fail=100-80=20%
pass Math = 70%
fail in Math=100-70=30%
fail in both=10%
total fail students= fail in Eng+fail in Math-common
= 20+30-10=40%
if 40% fail then 60% will pass
let total students=x
hence
60% 0f (total students)=144
60/100 of (x)= 144
x=(144×100)/60
X=240
total students=240

Ques:- What goals have you achieved in your present career?And How did you plan to have achieved these goals?
Ques:- 24. 13 kigs and 6 libs can produce 510 tors in 10 hrs, 8 kigs and 14 libs can produce 484 tors in 12 hrs.Find the rate of production of tors for kigs and libs. Express the answer in tors/hr.

13 Kigs & 6 Libs –> 510tors in 10hrs
” –> 51 tors/hr
14 Libs –> 484 tors in 12hrs
” –> 121/3 tors/hr
1 Lib –> 121/42 tors/hr
==> 6 Libs –> 121/7 tors/hr
Now,
13 kigs and 6 Libs –> 51 tors/hr
Only 13 Kigs –> 51 – (121/7) tors/hr
= 236/91 tors/hr

Ques:- The distance between Delhi and Mathura is 110 kms. A starts from Delhi with a speed of 20 kmph at 7 a.m. for Mathura and B starts from Mathura with a speed of 25 kmph at 8 p.m. from Delhi. When will they meet?

Distance covered by B to meet A=Total distance – Distance covered by A hrs

[using : distance = speed x time]

Putting value of from equation (1),

hrs

Therefore, time at which both A and B will meet is = 7 a.m. + 3 hrs =10 am

Ques:- A train 280 m long is moving at 60 km/hr. Time taken by the train to cross a tunnel 220 m long is
A. 15 sec
B. 20 sec
C. 25 sec
D. 30 sec

30 Sec

Ques:- Five persons – P, Q, R, S and T are being compared in weight and height. The second heaviest person. S is the shortest. P is the 2ndÂ tallest and shorter than T, The heaviest person is the third tallest person. There is only one person shorter than Q, who is lighter than T and P respectively.Who is the heaviest person?

R
T,P,R,Q,S

Ques:- What is black money?
Ques:- In a mixture of 60 liters, the ratio of milk and water is 2:1. What amount of water must be added to make the ratio of milk and water as 1:2?

60 liter

Ques:- Of the 50 researchers in a workgroup 40% will be assigned to Team A and the remaining 60% to Team B. However, 70% of the researchers prefer Team A and 30% prefer Team B. What is the least possible number of researchers who will not be assigned to the team they prefer?
A. 15
B. 20
C. 30
D. 35

15

Ques:- What is Team Player.
Ques:- The greatest number that will divided 187, 233 and 279 leaving the same remainder in each case is
A. 16
B. 26
C. 36
D. 46

The greatest number that will divide 187, 233 and 279 leaving the same remainder in each case.

To find : The number ?

Solution :

First we find the difference between these numbers.

The required numbers are

233-187=46

279-233=46

279-187=92

Now, We find the HCF of 46 and 92.

Therefore, The required largest number is 46.

Ques:- Have you ever tried to delay any decision-making? What were the consequences of this on both your company and customers?
Ques:- The first three terms of a proportion are 3, 9 and 12. The fourth term is?

24

Ques:- Find the C.I. on a sum of Rs.1600 for 9 months at 20% per annum, interest being compounded quarterly?
Ques:- If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If he walks athis usual speed how much time does he travels.

let x=speed
t=time taken when speed is x so…
xt=4/5x(t+40)
t=160 minutes
2 hr 40 minutes

Ques:- A man sells a horse for Rs.800 and loses something, if he had sold it for Rs.980, his gain would have been double the former loss. Find the cost price of the horse?