# Native Camp Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- What is your ambitions in life?
Ques:- In a class there are 20 boys and 25 girls. In how many ways can a boy and a girl be selected?

500 ways

Ques:- In each questions below are given two statements followed by two conclusions numbered I and II.
Statements :
Conclusions :
I. All houses are pens.
II. Some houses are pens.
A. if only conclusion I follows
B. if only conclusion II follows
C. if either conclusion I or II follows
D. if neither conclusion I nor II follows
E. if both conclusions I and II follow

A.

Ques:- A boat travels 20 kms upstream in 6 hrs and 18 kms downstream in 4 hrs.Find the speed of the boat in still water and the speed of the water current?
Ques:- What is Deflation?
Ques:- 225 : 400 :: 625 : __

900

Ques:- If 1/x = 3.5. then 1/(x+2) =
Ques:- A pole seen from a certain distance at an angle of 15 degrees and 100 meters ahead by 30 degrees. What is the height of pole ?

tan 30=h/x
tan 15=h/100+x
so h/tan 30=(h/tan 15)-100
=33.33app

Ques:- Can you work outside kolkata ?
Ques:- A man purchased 15 pens, 12 books, 10 pencils and 5 erasers. The cost of each pen is Rs.36, each book is Rs.45, each pencil is Rs.8, and the cost of each eraser is Rs.40 less than the combined costs of pen and pencil. Find the total amount spent?

Solution:

As given, we have,

The cost of one pen = 36 Rs.

So, the cost of 15 pens = 36 × 15 = 540 Rs.

The cost of one book = 45 Rs.

So, the cost of 12 books = 45 × 12 = 540 Rs.

The cost of one pencil = 8 Rs.

So, the cost of 10 pencils = 8 × 10 = 80 Rs.

Now,

the cost of each eraser is 40 Rs. less than the combined costs of pen and pencil.

So,

Combined costs of pen and pencil = 36 + 8 = 44 Rs.

Cost of one eraser = 44 – 40 = 4 Rs.

So, the cost of 5 erasers = 4 × 5 = 20 Rs.

Hence,

The total amount spent is

Hence, the total amount spent is 1180 Rs.

Ques:- A train of length 150 metres takes 40.5 seconds to cross a tunnel of length 300 metres. What is the speed of the train in km/hr?
A. 13.33
B. 26.67
C. 39.16
D. 40

1km = 1000m
Xkm = 300m
X=0.30km

1hr = 3,600s
X = 40.5s
0.01125hr
Therefore; 0.3km/0.1125hr= 26.6666=26.67km/hr

Ques:- Why you wish to join Tanishq and your aim.
Ques:- How does this particular position and job fit in with your career goals?
Ques:- Can you share a few of your aspirations beyond this job?
Ques:- Personal round related experience
Ques:- Convert 251 decimal to base 8(i.e. octal)?

373

Ques:- Why should i hire you excluding other outside the room present here who have come to the interview?
Ques:- In a certain code, BELIEF is written as AFKKDI. How is SELDOM written in that code ?

D

Ques:- HOW CAN U SAY TIME IS MONEY.
Ques:- What significant trends do you see in the future for our industry?
Ques:- What are your long range career objectives?
Ques:- P is three times as fast as Q and working together, they can complete a work in 12 days. In how many days can Q alone complete the work?
Ques:- If MADRAS can be written as ARSARS, how can ARKONAM be written in that code ?
Ques:- If a triangle has a base B and the altitude of the triangleis twice the base, then the area of the triangle is

A = (B*H)/2
H = 2B
formula becomes A = (B*2*B)/2
this can be rewritten as A = (2*B^2)/2
the 2 in the numerator and denominator cancel out and you get:
A = B^2

Ques:- Can you describe for me a difficult obstacle you have had to overcome? How did you handle it? How do you feel this experience affected your personality or ability?
Ques:- A man took loan from a bank at the rate of 12% p.a. S.I. After 3 years he had to pay Rs. 5400 interest only for the period. The principal amount borrowed by him was?

3800

Ques:- The sum of all the prime numbers from 1 to 20 is
A. 75
B. 76
C. 77
D. 78