NANI Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- In what ratio should a variety of rice costing Rs. 6 per kg be mixed with another variety of rice costing Rs. 8.75 per kg to obtain a mixture costing Rs. 7.50 per kg?
Ques:- Two pipes function simultaneously the reservoir will be filled in 12 hours. One pipe fills reservoir 10 hours faster than the other. How many hours does the faster pipe take to fill the reservoir?
Recent Answer : Added by Manik rattan On 2021-08-16 06:56:14:

suppose
pipe:
A -30 hours A’s effeciency (60/30) =2
60( lcm of 30 and 20)
B- 20 hours B’s effeciency (60/20)=3

time taken by both to fill = 60/5 =12 as given in question (effeciencies of both a+b =2+3=5)
time taken by faster pipe i.e b = 60/3 =20

Ques:- 324 : 400 ::576 : __
Recent Answer : Added by egspillay student On 2022-08-14 16:44:15:

324:400:576?
18×18:20×20:24×24:26×26
324:400:576:676

Ques:- salary is ‘s’ per month,’x’% of salary is given as bonus, if 3 months salary is s1,s2 & s3 then what is his salary.

s1(1+x/100)+s2(1+x/100)+s3(1+x/100)

Ques:- Find the least square number which is divisible by 10, 12, 15 and 18?
Recent Answer : Added by Sai On 2022-03-09 16:28:42:

2

Ques:- Can you share a few of your aspirations beyond this job?
Ques:- Product wise
Ques:- How many tangents can be drawn with in three circles if they do not lie with in each other

we can draw 12 tangents, 4 for 2 circles and 12 for 3
circles

Ques:- Two men and three women working 7 hours a day finish a work in 5 days. Four men and four women working 3 hours a day complete the work in 7 days. The number of days in which only 7 men working 4 hours a day will finish the work is?
Recent Answer : Added by Amit On 2022-08-14 16:45:14:

5

Ques:- You will be junior most employee in company. What will you do if you are in a room with your managing director and he asks you to bring coffee for him ?
Recent Answer : Added by Dheeraj Kumar On 2021-10-28 16:06:02:

I will deny

Ques:- Tell me about a time when old solutions didn’t work?
Ques:- If a sum of money compound annually amounts of thrice itself in 3 years. In how many years will it become 9 times itself
Ques:- A 50m wide river is flowing endlessly. Two boys are standing near the lakeside, wanting to cross the river. A boat is tied to a tree nearby. The boat is however weak and can carry only one person at a time. Both of them still manage to cross the river. How did they manage to do it?
Recent Answer : Added by kavin On 2021-07-17 10:05:48:

It is mentioned the the boat is tied with the rope to the tree. So first one will be crossing the river and the other with the help of the ropes tied to the tree will be able to pull the both back and then he will be crossing the river.

Ques:- Why you chose canada ?
Ques:- 2598Successive discounts of 20% and 15% are equal to a single discount of (a) 30%(b) 32% (c) 34% (d) 35% (e) 36
Ques:- What kind of writing have you done? For a group? For an individual?
Ques:- A worker pay 20/- day , he works 1, 1/3,2/3,1/8.3/4 in a week. what is the total amount paid for that worker

20/- per day
So, if he work one day
So,1*20=20
1/3*20=20/3
2/3*20=40/3
1/8*20=5/2
3/4*20=15
so,
20+20/3+40/3+5/2+15=57.5
So ans is 57.5 is the ans

Ques:- Can you explain why should we select you fromthe number of applications we have received?
Ques:- a man travels by walking 4 kmph to a certain distance followed by 3 kmph upstream a hill and returns at 6 kmph hill downstream and walks the same 4 kmph in flat and returns home. if the total time taken is 6 hrs wht is the total distance ?
A. 24
B. 12
C. 22.5
D. none of these
Recent Answer : Added by Dennis On 2020-07-16 14:50:37:

The ratio flat vs hill is unknown so you can’t calculate this normally. But since the average for uphill/downhill is also 4 kmph ((1.5h)/6km)), the calculation is: 6 hours * 4kmph = 24km.

Ques:- There were 50 players playing a game among themselves. Each player is out of the game when loses 3 matches. What is the number of matches should be played in order to get the winner?
Ques:- A work which could be finished in 9 days was finished 3 days earlier after 10 more men joined. The number of men employed was?

No of men employed = N

No of days to finish the work = 9 days

No of men after increase = (N + 10)

No of days to finish the work = 6 days

Equating mandays

9N = (N+10)*6

9N — 6N = 60

3N = 60

N = 20

No of men employed = 20

Ques:- What is the next number in the series 4, 9, 25, 49,……
Recent Answer : Added by Balita On 2021-08-17 14:35:47:

121 I. e it is Prime numbers square

Ques:- If you come onboard, give me a general idea of what your first overall tasks will be as far as starting a quality effort.
Ques:- What are your interests?
Ques:- How many years of experience you have in this field?
Ques:- What product would you make and how will you sell the idea to your boss in case you are working in a brand selling Laptop mouse?
Ques:- How do you feel about working nights and weekends?
Ques:- Find out the wrong number in a given series.
36, 64, 81, 125, 169
A. 169
B. 125
C. 81
D. 64
Recent Answer : Added by Rajan kumar On 2022-04-02 06:59:34:

125

Ques:- One man want to build a wall .The length and breadth of the wall are 20 and 30 respectively. He needs 35 bricks for one square centimeter. How many bricks he need?
A. 21500
B. 30000
C. 21000
D. 20000
E. 25000