# Intense Communications Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- A river 2m deep and 45 m wide is flowing at the rate of 3 kmph the amount of water that runs into the sea per minute is?
Ques:- Design engineer or Vendor development ?
Ques:- Describe a situation when you had to deal with an upset person and you were able to calm him/her down. how did you handle it?
Ques:- Tell me about a situation where you were aware of a serious mistake made by a colleague and what did you do about it?
Ques:- When an object like cube or sphere is seen along x,y,z,axes we get the same.Apart from these suggest another which has similar characteristics?

Triangular Prism

Ques:- The ratio between the radii of two spheres is 1:3. Find the ratio between their volumes?
Ques:- There are 3 baskets. one of them have apples, one has oranges only and the other has mixture of apples and oranges. The labels on their baskets always lie. (i.e. if the label says oranges, you are sure that it doesn’t have oranges only,it could be a mixture) The task is to pick one basket and pick only one fruit from it and then correctly label all the three baskets.

Take one fruit from box with label mixture. If we see
orange, because the basket lies (it cant have a mixture),
then it has only oranges. The other 2 are labeled apples and
oranges. The one labeled apples,
cannot have oranges inside, cos they are allready been
identified, and because it lies, it cannot have apples either.
So it has a mixture. And we are left with the one labeled
oranges that lies and has apples.

Ques:- I bought two books; for Rs.480. I sold one at a loss of 15% and other at a gain of 19% and then I found each book was sold at the same price. Find the cost of the book sold at a loss?
Ques:- Why do I want to move from a higher designation to a 1 level lower designation in a different company?

sorry this question is irrelevant.

Ques:- The average of 10 numbers is 23. If each number is increased by 4, what will the new average be?

avg of 10nos.=23==>23*10=230
if each no increased by 4 ==> 4*10=40
then new avg is giveen by : 230+40=270
270/10=27
hence the new avg =27

Ques:- M/N = 6/5 3M+2N = ?

cannot be determined .

Ques:- If the largest three digit number is subtracted from the smallest five digit number, then the remainder is
A. 9000
B. 9001
C. 90001
D. 90007

B. 9001

Ques:- Rajan borrowed Rs.4000 at 5% p.a compound interest. After 2 years, he repaid Rs.2210 and after 2 more year, the balance with interest. What was the total amount that he paid as interest?

Ans 635.5
4000
1 year 5 % 200 rs int
Total 4200
2 year 5 % 210 ra int
Total 4410
4410-2210 = 2200
1 year 5% 110
Total 2310
2 year 5 % 115.5 rs int
Total 2425.5
Total interest paid
200 +210+ 110+115.5. = 635.5

Ques:- Two varieties of wheat – A and B costing Rs. 9 per kg and Rs. 15 per kg were mixed in the ratio 3 : 7. If 5 kg of the mixture is sold at 25% profit, find the profit made?

A=3*9=27Rs
B=7*15=105Rs
132 R for 10 kg
therefore,
1kg amount = 132/10=13.2 so,
5kg mixture price = 13.2*5=66Rs
mixture will sell 25%profit then the price =66*(25/10)=33/2=16.5Rs

Ques:- What is the least number to be subtracted from 696 to make it a perfect square?

20

Ques:- Mr. T has a wrong weighing pan. One arm is lengthier than other. 1 kilogram on left balances 8 melons on right. 1 kilogram on right balances 2 melons on left. If all melons are equal in weight,what is the weight of a single melon?

Suppose the lengthier arm of weighing pan is of x cm and other arm is y cm .Also let weight if each melon be m kg.
so applying equilibrium of torque principles ,we get
case 1:-
1x-8my=0
case 2:-
2mx-1y=0
using case 1 equation , we substitute value of x into case 2 equation;
16mmy-1y=0
(16mm-1)y=0
y is length of weighing arm and cannot be 0,
therefore ,
16mm-1 =0
16mm=1
mm=1/16
m= square root (1/16)
m=+-1/4
m is weight of melon and cant be negative.
Hence m, weight of one melon is 1/4 kg

Ques:- Two trains starting at same time, one from Bangalore to Mysore and other in opposite direction arrive at their destination 1 hr and 4 hours respectively after passing each other. How much faster is one train from other?
Ques:- Why we are supposed to believe you to work more than a year in our organisation
Ques:- In each questions below are given two statements followed by two conclusions numbered I and II.
Statements :
All poles are guns. Some boats are not poles.
Conclusions :
I. All guns are boats.
II. Some boats are not guns.
A. if only conclusion I follows
B. if only conclusion II follows
C. if either conclusion I or II follows
D. if neither conclusion I nor II follows
E. if both conclusions I and II follow

C

Ques:- Some people believe life is all about ?The survival of the fittest?. Today, others are suggesting, from new biological evidence, that life is in fact all about the '?The survival of the most cooperative?. What do you think?
Ques:- Two stations A and B are 110 km apart on a straight line. One train starts from A at 7 a.m. and travels towards B at 20 kmph. Another train starts from B at 8 a.m. and travels towards A at a speed of 25 kmph. At what time will they meet?

10 a.m.

Ques:- A single discount equivalent to the discount series of 20%, 10% and 5% is?

31.6%
100-20%=80
80-10%=72
72-5%=68.4
100-68.4= 31.6%

Ques:- Why do you want to work here in London, UK?
Ques:- Each side of a rectangle is increased by 100% .By what percentage does the area increase?

400%

e.g:-

l = 5 b = 2
Area= l*b =10

New after 100% increament
l=10 b = 4
Area = 10*4

Ques:- How is Ramu’s mother-in-law’s only daughter’s son related to Ramu ?

Ramu’s Mother-in-law means Ramu’s wife’s mother
Only daughter means Ramu’s wife
And daughter’s son means Ramu’s Son

Ques:- Tell us something about you?
Ques:- An equilateral triangle of side 3 inch is given. How many equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it