# First call environmental Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
A. Fruit
B. Leaf
C. Flower
D. Tree
E. Trunk

Tree

Ques:- For 15 people–each has to pay Rs.20.For 20 people–each has to pay Rs.18. For 40 people–how much has each to pay ?

FOR 15 = RS.20
FOR 20 = RS.18
FOR 25 = RS.16
FOR 30 = RS.14
FOR 35 = RS.12
FOR 40 = RS.10

Ques:- Two candles of equal lengths and of different thickness are there. The thicker one will last of six hours. The thinner 2 hours less than the thicker one. Ramesh light the two candles at the same time. When he went to bed he saw the thicker one is twice the length of the thinner one. For how long did Ramesh lit two candles .

In 3 hours thinker candle becomes half
In the same time thinner candle becomes one fourth. Now the
required condition is satisfied. So 3 Hours

Ques:- It’s 2PM on a sunny Sunday afternoon in the Bay Area. You’re minutes from the Pacific Ocean, redwood forest hiking trails and world class cultural attractions. What do you do?

I’m gonna chill in the bay area, who would want to drive up till the ocean?

Ques:- What is spel of committee
Ques:- Evaluate x for the equation : 19(x + y) + 17 = 19(-x + y) – 21
Ques:- Which of the following is not a prime number?
A. 43
B. 29
C. 23
D. 21

21

Ques:- Two taps X and Y can fill a tank in 5 hours and 20 hours respectively. If both the taps are open then due to a leakage, it took 30 minutes more to fill the tank. If the tank is full, how long will it take for the leakage alone to empty the tank?
Ques:- Myself, education details and total working experience with details.
Ques:- Evaluate the average of first 10 even numbers is?

11

Ques:- Evaluate the expenditure on digging a well 14m deep and of 3m diameter at Rs.15 per cubic meter?
Ques:- Which prize is the alternative to the NOVEL Prize?

the right liveli award

Ques:- Why do you want to leave the job so early , in last 3 years you have changed twice ?
Ques:- A man came from usa , he was fat so he decided to walk to reduce fat in his body. So he daily starts walking at exactly at 3pm he walks at 4km/hr for some distance and then 3km/hr on inclined road while going up. And 6km/hr while coming dow?
Ques:- 2 men r playing tossing a coin. If one of them wins he gets 1\$ from the loser. At the end of a no. of games, one of them had lost 3\$ and the other won 3 times. How many games did they play?

Let and A and B are playing and A has 3\$ and B won 3 times.

Total money earn by A = no of games A won – no of games A loss
if A loss game means B won.
Therefore
Total money earn by A = no of games A won – no of games B won
3 = no of games A won -3
no of games A won=6
So
A won = 6 games
B won = 3 games

Hence total no of games is 9

Ques:- The H.C.F. and L.C.M. of two numbers are 12 and 336 respectively. If one of the numbers is 84, the other is
A. 24
B. 36
C. 48
D. 72

12*336/84=48

Ques:- 2/3 of corckery(plates) are broken, 1/2 have someother thing(handle) broken , 1/4 are both broken and handle broken. Ultimately only 2 pieces of corckery were without any defect. How many crockery were there in total.

let no of total crockery =x
2x/3 crockery broken
x/2 handle broken
x/4 both brocken
2x/3+x/2-x/4 = no of total broken(crockery or handle)
=11x/12
unbroken =x-11x/12=x/12
x/12=2(given in question)
x=24

Ques:- Reena took a loan of Rs. 1200 with simple interest for as many years as the rate of interest. If she paid Rs. 432 as interest at the end of the loan period, what was the rate of interest?
Ques:- A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. What is the speed of the train ?

Length of train = 125Mtrs
Speed of man = 5Km/Hr
=(5*1000)/(1*3600)
=1.4M/s
Time taken for train to pass = 10s

Spd = D/T
Total Distance (Man distance+ Train Length)
#Distance covered by Man in 10s
D=Spd*T
= (1.4M/s*10s)
= 14Mtrs

#Train length = 125Mtrs

Total D = 14Mtrs + 125Mtrs
= 139Mtrs
Time taken = 10s

Sp = D/t
=139M/10s
=13.9M/s

Ques:- How many tangents can be drawn with in three circles if they do not lie with in each other

we can draw 12 tangents, 4 for 2 circles and 12 for 3
circles

Ques:- What motivates you?
Ques:- Number Series 8,9,11,14,,18,23,?

8+1=9
9+2=11
11+3=14
14+4=18
18+5=23
and finally
23+6=29

Ques:- The list price of an article is Rs.65. A customer pays Rs.56.16 for it. He was given two successive discounts, one of them being 10%. The other discount is?

4%

Ques:- There are 50 families in a village each consisting of a husband and a wife. Each woman knows all the men who are thieves except her husband. Now the king announces that there is at least one thief in the village. What happens then?
Ques:- Are u willing for relocation or not?