# Dekko Digital Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- When your credibility is compromised, what steps do you take to rectify the situation?
Ques:- What do you think about the Death Penalty?
Ques:- What achievements have given you the most satisfaction inyour life?
Ques:- Would you be able to manage travelling as you are presently in sitting jobs & will you be able to handel a team of set people?
Ques:- Why do you want this position?
Ques:- how many two digit numbers satisfy the property:the last digit of the sqr of the two digit number is 8

ans: none
let it may be any number the square cant end in 8

Ques:- A,B and C needs 8, 12 and 16 days respectively to finish a task. How many days will it take if A works for 2 days then B works on it until 25% of the job is left for C to do, and C completes the work?

To solve this problem, we can break it down into steps:

Step 1: Determine the individual rates of work for A, B, and C.

If A needs 8 days to finish the task, then their work rate is 1/8 of the task per day.
If B needs 12 days to finish the task, then their work rate is 1/12 of the task per day.
If C needs 16 days to finish the task, then their work rate is 1/16 of the task per day.

Step 2: Calculate the combined work rate of A and B.

If A works for 2 days, their contribution will be 2 * (1/8) = 1/4 of the task completed.
If B works until 25% of the job is left for C, then they will complete 75% of the task.

Step 3: Calculate the time it takes for B to complete 75% of the task.

Since B’s work rate is 1/12 of the task per day, it will take B (75%)/(1/12) = 9 days to complete 75% of the task.

Step 4: Calculate the remaining work for C.

If B completes 75% of the task, then the remaining work for C is 100% – 75% = 25% of the task.

Step 5: Calculate the time it takes for C to complete the remaining work.

Since C’s work rate is 1/16 of the task per day, it will take C (25%)/(1/16) = 4 days to complete the remaining 25% of the task.

Step 6: Calculate the total time required.

A worked for 2 days, B worked for 9 days, and C worked for 4 days, totaling 2 + 9 + 4 = 15 days.

Therefore, it will take a total of 15 days for A to work for 2 days, B to work until 25% of the job is left, and C to complete the remaining work.

Ques:- Reasons for doing mba ?
Ques:- How many nos of hacking over concrete surface required for 1 sq m area
Ques:- In 60 reems of paper 40 reems were utilised then what percent will remain?

Total=60reems
Utilized=40reems
Un utilized= 60-40=20
Percentage of remainder 20/60=.3333
0.33333*100=33.333%

Ques:- A can run a kilometer race in 4 1/2 min while B can run same race in 5 min. How many meters start can A give B in a kilometer race, so that the race mat end in a dead heat?

A can give B (5 min – 4 1/2 min) = 30 sec start.
The distance covered by B in 5 min = 1000 m.
Distance covered in 30 sec = (1000 * 30)/300 = 100 m.
A can give B 100m start.

Ques:- On a given day, a bank had 16000 cheques returned by customers. Inspection of the first 800 cheques indicated that 100 of those 800 had errors and were therefore the available immediately for data processing. On this basis, hwo many cheques would be available immediately for data processing on that day?

Out of 800 cheques 100 are for data processing.
Out of 16000 cheques = (100/800)*16,000 = 2000 cheques

Ques:- How many times do the hands of a clock coincide in a day?
A. 20
B. 21
C. 22
D. 24

24 times

Ques:- Do you work well under pressure?
Ques:- Pointing to a man on the stage, Rita said, ” He is the brother of the daughter of the wife of my husband.” How is the man on the stage related to Rita?

brother

Ques:- Two buses start from the opposite points of a main road, 150 kms apart. The first bus runs for 25 kms and takes a right turn and then runs for 15 kms. It then turns left and runs for another 25 kms and takes the direction back to reach the main road. In the meantime, due to a minor breakdown, the other bus run only 35 kms along the main road. What would be the distance between the buses at this point?

65 KM

Ques:- Find the greatest number which is such that when 697, 909 and 1227 are divided by it, the remainders are all the same?

3

Ques:- Difference between JSP & servlets.

Servlets are faster as compared to JSP, as they have a short response time.
JSP is slower than Servlets – JSP is a HTML-based codes.
Servlets are harder to code, as here, the HTML codes are written in Java – JSPs are easier to code, as here Java is coded in HTML.
In an MVC architecture, Servlets act as the controllers. – In MVC architectures, the JSPs act as a view to present the output to the users.
The service() function can be overridden in Servlets. – The service() function cannot be overridden in JSPs.

Ques:- If m, n, o, p and q are integers, then m(n + o) (p – q) must be even when which of the following is even?
A. m
B. n
C. m + n
D. n + p

a

Ques:- 30% apples out of 450 are rotten. How many apples are in good condition?
A. 180
B. 240
C. 315
D. 335

450÷100×30=135
450-135=315
Ans: 315

Ques:- One man or two women or three boys can do a work in 44 days then one man, one women and one boy together can finish the same work in how many days?

24 days

Ques:- A box contains nine bulbs out of which 4 are defective. If four bulbs are chosen at random, find the probability that exactly three bulbs are good?

Can someone confirm that it is : 5/9 * 4/8 * 3/7 = 11.9% that you choose 3 good bulbs in a row

Ques:- A boy travels in a scooter. After covering 2/3rd of the distance, the wheel got punctured. He covered the remaining distance by walking. Walking time is twice of the time taken in scooter. How many times the riding speed is of the walking speed?…
Ques:- Why there is so many digit in Indian mobile number, but so much less in other countries such as Bangladesh.
Ques:- How about a team with low morale?
Ques:- A is sister of B. C is brother of D. D is sister of A. Howis B related to D?

b)Brother or Sister
Because Bis related to either Brother or Sister.

Ques:- A man buys an article and sells it at a profit of 20%. If he had bought it at 20% less and sold it for Rs.75 less, he could have gained 25%. What is the cost price?
Ques:- The L.C.M. of 3, 2.7 and 0.09 is
A. 0.27
B. 0.027
C. 27
D. 2.7

27

Ques:- Two pipes function simultaneously the reservoir will be filled in 12 hours. One pipe fills reservoir 10 hours faster than the other. How many hours does the faster pipe take to fill the reservoir?

suppose
pipe:
A -30 hours A’s effeciency (60/30) =2
60( lcm of 30 and 20)
B- 20 hours B’s effeciency (60/20)=3

time taken by both to fill = 60/5 =12 as given in question (effeciencies of both a+b =2+3=5)
time taken by faster pipe i.e b = 60/3 =20

### Contact with us regarding this list

Devendra Bhardwaj With a decade of experience as a Job Hiring Expert, I am a results-driven professional dedicated to elevating recruitment strategies. My expertise lies in navigating the dynamic landscape of talent acquisition, employing innovative approaches to attract, assess, and secure top-tier candidates. I excel in optimizing hiring processes, leveraging cutting-edge technologies, and fostering collaborative relationships with stakeholders. A keen understanding of industry trends allows me to stay ahead, ensuring a competitive edge in securing the best talent for your organization. I am passionate about connecting the right people with the right opportunities and thrive in creating impactful, streamlined recruitment solutions.

Scroll to top