# Confluent Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- A man gets x/y of Rs.10 and y/x of Rs.10. He returns Rs.20. The Answer choices are a) He may not lose b) He may lose c) He always loses d) Cannot be Determined

x and y can be equal to 1..
If so,then he gets 1/1 of Rs.10 which is equal to 10 and
again 1/1 of Rs.10=Rs.10..so,he gets total of 20..and
returns 20..so,no gain and no loss..
If x=1,y=2,he gets, 5+20=25..and returns 20..so he may not
lose..
So,whatever be the values of x and y,only these two answers
are possible..
so its a)He never loses..

Ques:- 2598Successive discounts of 20% and 15% are equal to a single discount of (a) 30%(b) 32% (c) 34% (d) 35% (e) 36
Ques:- In what ratio must a grocer mix two varieties of pulses costing Rs. 15 and Rs. 20 per kg respectively. So as to get a mixture worth Rs. 16.5/kg?
A. 3 : 7
B. 5 : 7
C. 7 : 3
D. 7 : 5

7:3

Ques:- If a person walks at 4/5th of his usual spee he reaches 40min late. If he walks athis usual speed how much time does he travels.

let x=speed
t=time taken when speed is x so…
xt=4/5x(t+40)
t=160 minutes
2 hr 40 minutes

Ques:- There are four towns P, Q, R and T. Q is to the south-west of P, R is to the east of Q and south-east of P, and T is to the north of R in line with QP. In which direction of P is T located?
Ques:- Find out the wrong number in each sequence:
10, 14, 28, 32, 64, 68, 132
A. 28
B. 32
C. 68
D. 132

132

Ques:- After this they asked me camel and banana puzzle.
Ques:- The C.P of 10 pens is equal to the S.P of 12 pens. Find his gain % or loss%?

1.7% loss

Ques:- You have 2 years of experience why should we choose you?
Ques:- How many seconds will a 500 meter long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr?

around 29.8

Ques:- What is management round in the interview section
Ques:- 225 : 400 :: 625 : __

900

Ques:- A is a working partner and B is a sleeping partner in the business. A puts in Rs.15000 and B Rs.25000, A receives 10% of the profit for managing the business the rest being divided in proportion of their capitals. Out of a total profit of Rs.9600, money received by A is?

Explanation:

15:25 => 3:5

9600*10/100 = 960

9600 – 960 = 8640

8640*3/8 = 3240 + 960

= 4200

Ques:- Three different containers contain different quantities of mixture milk and water, whose measurements are 403 Kg, 434 Kg and 465 Kg. What biggest measure must be there to measure all the different quantities exactly?
A. 1 Kg
B. 7 Kg
C. 14 Kg
D. 31 Kg

31
cos
434-403=31
465-434=31

Ques:- In a fraction, if 1 is added to both the numerator at the denominator, the fraction becomes 1/2. If numerator is subtracted from the denominator, the fraction becomes 3/4. Find the fraction.

3/7

Ques:- A coin is tossed live times. What is the probability that there is at the least one tail?
Ques:- TELL ABOUT YOURSELF (FAMILY BACKGROUND,EDUCATION)
Ques:- In a class of 60, where girls are twice that of boys, Kamal ranked seventeenth from the top. If there are 9 girls ahead of Kamal, how many boys are after him in rank ?

boys= x
girls=2x
boys+girls= 60
x+2x=60
x=60/3
x=20
kamal=17th rank
9 girls are ahead of kamal
17-9=8
20-8=12 boys are after kamal’s rank

Ques:- Why u choose MBA after doing graduation in science stream?
Recent Answer : Added by Roshan R Raja V On 2022-03-09 16:30:49:

MBA refers to Master Of Business application, so that the line says as well our day to day life is also consider as an business, and second by science stream but why not in other, it depends on the capacity of student and smart move kind off.

Ques:- Ajay and Vijay have some marbles with them. Ajay told Vijay “if you give me ‘x’ marbles, both of us will have equal number of marbles”. Vijay then told Ajay “if you give me twice as many marbles, I will have 30 more marbles than you would”. Find ‘x’?

If Vijay gives ‘x’ marbles to Ajay then Vijay and Ajay would have V – x and A + x marbles.
V – x = A + x — (1)
If Ajay gives 2x marbles to Vijay then Ajay and Vijay would have A – 2x and V + 2x marbles.
V + 2x – (A – 2x) = 30 => V – A + 4x = 30 — (2)
From (1) we have V – A = 2x
Substituting V – A = 2x in (2)
6x = 30 => x = 5.

Ques:- How many figures are required for numbering the pages of a book containing 1000 pages?

pages # figures
1000 1000 4
from 999 to 100 (999-99)*3 2700
from 99 to 10 (99-9)*2 180
from 9 to 1 (9-0)*1 9
total sum= 2893

Ques:- Of Abdul, Binoy, and Chandini: a)Each member belongs to the Tee family whose members always tell the truth or to the El family whose members always lie. b)Abdul says ''Either I belong or Binoy belongs to a different family from the other two.” Whose family do you name of?
Ques:- Do you think you are overqualified for this position?
Ques:- How many kg of sugar costing Rs. 11.70/kg must be mixed with 24 kg of sugar costing Rs. 8.1/kg. So that there may be a gain of 15% by selling the mixture at 9/kg?
A. 6 kg
B. 7 kg
C. 8 kg
D. 10 kg