# Avature Interview Questions, Process, and Tips

Ques:- The three boxes 1,2,3 has values resp. AB,BC,AC Get 2A(B+C) +AC-2C(A-B)in Box 1 using only addition in 3 steps.

GIVEN: 2A(B+C)+AC-2C(A-B)
THEREFORE 2AB+2AC+AC-2AC+2BC
2AB+AC+2BC
2(AB+BC)+AC
LET b1=AB b2=BC b3=AC
STEP1: b1 = b1+b2
so b1 = AB+BC
THEREFORE
NOW: b1 = AB+BC b2 = BC b3 = AC
STEP 2: b3 = b1+b3
so b3 = AB+BC+AC
THEREFORE
NOW: b1 = AB+BC b2 = BC b3 = AB+BC+AC
STEP3:
NOW: b1 = b1+b3
so b1 = AB+BC+AB+BC+AC
=2(AB+BC)+ AC
AB BC AC
STEP1 AB+BC BC AC
STEP2 AC BC AB+BC+AC
STEP3 AB+BC+AB+BC+AC BC AB+BC+AC
i.e 2(AB+BC)+AC BC AB+BC+AC

Ques:- A 300 m long train crosses a platform in 39 sec while it crosses a signal pole in 18 sec. What is the length of the platform?
Ques:- A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly one rupee. If he buys which of the following number of stamps. he wont able to buy 3 paise stamps

9

Ques:- Are you open to take risks? or Do you like experimenting?
Ques:- School Life/College Life/Difference in both the tenure
Ques:- To get a parabola if you cut a section of?

A parabola is a conic section.
So cut a cone obliquely.

Ques:- The ratio of the ages of Meena and Meera is 4 : 3. The sum of their ages is 28 years. The ratio of their ages after 8 years will be
A. 4 : 3
B. 6 : 5
C. 7 : 4
D. 12 : 11
Recent Answer : Added by larissa On 2022-08-14 16:34:02:

the ratio is 4 : 3
so -> let’s suppose a case where multiplying both sides for the same number, the sum of the result will be 28 …

4 * 4 = 16
4 * 3 = 12
16 + 12 = 28

in 8 years they will be respectvely 24 and 20
which is the same as 6/5

Ques:- if a boat is moving in upstream with v1 km/hr and in the down stream it is moving with v2 km/hr then what is the speed of the stream.

1.5 km/hour

Ques:- TELL US SOMETHING ABOUT OUR COLLEGE?
Ques:- What is open beta testing?
Ques:- Tell me about a time when you acted as a mediator to help colleagues resolve their differences.
Ques:- 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight?
Ques:- Tell me about hyd..?
Ques:- A large tanker can be filled by two pipes A and B in 60 minutes and 40 minutes respectively. How many minutes will it take to fill the tanker from empty sate if B is used for half the time and A and B fill it together for the other half?
Ques:- How minimum Recruitment age limit for a candidature for Prime Minister of India
Ques:- On a nice summer day two tourists visit the Dutch city of Gouda. During their tour through the center they spot a cosy terrace. They decide to have a drink and, as an appetizer, a portion of hot “bitterballs” (bitterballs are a Dutch delicacy, similar to croquettes). The waiter tells them that the bitterballs can be served in portions of 6, 9, or 20. What is the largest number of bitterballs that cannot be ordered in these portions?
Recent Answer : Added by vishal On 2022-03-09 16:29:02:

9 its just like popcorn box in cineme everyone take large leaving medium
aside

Ques:- Ratio between two numbers is 3: 4 and their sum is 420. What is the smaller number?
Recent Answer : Added by DHARANI R On 2021-08-26 16:05:51:

3:4
3x:4x
3x+4x=420
7x=420
x=60

smaller number=3(60)=180.

Ques:- What do you think the role of test-group manager should be? Relative to senior management? Relative to other technical groups in the company? Relative to your staff?
Ques:- Two pipes P and Q can fill a tank in 4 and 5 hours respectively. If they are turned up alternately for one hour each, the time taken to fill the tank is?
Recent Answer : Added by shadow of lo On 2022-03-09 16:33:24:

Pfull = 4 Hrs; Qfull = 5 Hrs
Assume velocity Vp = x then Vq = 4/5 x –> avg velocity = (5/5 + 4/5) / 2 = 0.9
If fastest time = 4hrs then the time it would take to fill up tank by alternating is 4/0.9 = 4.44 Hrs

Ques:- A number exceeds by 25 from its 3/8 part. Then What is the number ?
Recent Answer : Added by Keshav Kumar On 2021-08-15 14:42:41:

40

Ques:- X, Y and Z rents a pasture for Rs.870. X put in 12 horses for 8 months, Y 16 horses for 9 months and Z 18 horses for 6 months. How much should C pay?
Ques:- How will you weigh the weight of a car without using any weighing equipment or technology?
Ques:- How long are you going to work with us?
Ques:- . The oldest large scale industry of India is:(1) Iron and Steel(2) Jute(3) Cotton(4) Paper
Recent Answer : Added by Rajkumar Sahani On 2022-08-14 16:39:55:

Iron and steel

Ques:- Some toys were distributed equally among 18 children in such a way that the number of toys each child gets is equal to the total number of children and after distribution 6 toys are left out. What was the total number of toys?
A. 324
B. 330
C. 336
D. 320
E. None of these

(b) 330 is the amswer
as the no of toys are equall to no of students
18*18= 324
left out toys afetr distribution = 6
so 324+6= 330

Ques:- When did you last coordinate your work with others in a team project? What was your most successful contribution?
Ques:- Draw close loopon propane refrigeration system
Ques:- Tell me about any quality efforts you have overseen or implemented. Describe some of the challenges you faced and how you overcame them.
Ques:- Why you have change 3 rd organisation in past 13 year
Ques:- Find out the wrong number in a given series.
1, 2, 8, 33, 148, 760, 4626
A. 2
B. 33
C. 148
D. 760